15 x Romantische recepten voor Valentijnsdag

Romantische recepten voor Valentijnsdag. Valentijnsdag, de meest romantische dag van het jaar. De dag waar veel stellen lekker uit eten gaan. Restaurant zijn volgeboekt met tweepersoons tafeltjes en overal hartjes op de muur. Je kunt ook zelf een mooi menu op tafel zedtten. Ik heb een verzameling gemaakt van romantische gerechten die je samen met je geliefde kunt eten.

Net als Lady en Vagebond genieten van Italiaanse maaltijden als van een bord Spaghetti, Tagliatelle of Gnocchi in zongedroogde tomatensaus. Je kunt romantisch samen uit één pan eten, zoals met Spaanse paella met zeevruchten of een mosselpannetje. En wat denk je van een lekkere nachosschotel met gehakt en kaas, lekker voor de tv met een leuke film erbij. En wie zegt dat je alleen met kerst chic kan eten? Zet je voor geliefde een heerlijke eendenborstfilet met cranberrysaus, quiche van Thaise curry kip, kippendijfilet met een saus van rode bessen of een mooie lasagne neer. En als dessert sluit je af met een smeuïge brownie. Hier de verzameling romantische recepten voor Valentijnsdag.  

1. Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons

Wat een heerlijke combinatie is dit! Ik at dit een hele tijd geleden in een restaurant en het is mij steeds bijgebleven. Dus ik ging aan de slag. Ik koos voor grote garnalen, want dat is wel zo lekker. Dit mooie gerecht is in 15 minuten klaar. De uitdaging zit in het vinden van goede truffeltapenade of truffelolie. Klik hier voor het recept van Tagliatelle met garnalen, truffeltapenade en kastanjechampignons.

2. Teriyaki zalm uit de oven

Teriyaki zalm is wel één van de bekendste Japanse visgerechten, van de Teppanyaki of bij de all-you-can-eat, dit zalmfiletje zie je met veel regelmaat voorbij komen. Marineer de zalmfilet met verse gember, knoflook en Teriyakisaus. Ik gaarde deze zalm langzaam in de oven op een lage temperatuur. Op deze manier wordt de langzaam gaar, maar niet droog. Heerlijk bij shared-dining, bij noodles zoals simpele Chow Mein of loempia’s. Klik hier voor het recept van de teriyaki zalm uit de oven.

Teriyaki zalm uit de oven

3. Eendenborstfilet met cranberrysaus

Ik eet graag wild vlees en een eendenborst gaat er zeker wel in. Ik eet het eigenlijk alleen maar in een restaurant. Tijd om dit zelf te bakken! Dit gerecht staat namelijk binnen 30 minuten op tafel! Ideaal toch? Je kunt de cranberrysaus ook van te voren maken en opwarmen, maar de saus is eigenlijk in 10 minuten gemaakt. Ik serveerde de eendenborstfilet met Provençaalse groentetian en roseval aardappels uit de oven. Klik hier voor het recept van Eendenborstfilet met cranberrysaus.

Eendenborstfilet met cranberrysaus

4. Hartvormige Quiche met Thaise curry kip en filodeeg

Een quiche met een Aziatische twist en oh zo lekker. De kip bak je op met Thaise rode currypasta, prei erdoor en dan je quiche vullen. Het voordeel is dat filodeeg een stuk minder vet is als bladerdeeg en ook nog eens minder koolhydraten bevat. Ik vind het een uitkomst. Je kan de pittige currypasta kopen om een pittige quiche te krijgen. Klik hier voor het recept van de Quiche met Thaise curry kip en filodeeg

5. Kippendijfilet met een saus van rode bessen

Kip met een saus van rode bessen, klinkt al feestelijk toch? Dit recept kan niet ontbreken in de verzameling Romantische recepten voor Valentijnsdag. De saus maak je van uien, knoflook, rode bessen, rozemarijn en een zoete, fruitige rode wijn met een klein beetje honing erbij. Heel smaakvol en lekker. Lekker met groene asperges erbij. Kijk hier het recept van Kippendijfilet met een saus van rode bessen.

Kippendijfilet met een saus van aalbessen

6. Spaanse paella met zeevruchten

Eén van de bekendste Spaanse rijstgerechten vindt zijn oorsprong in Valencia. Ik maakte mijn paella met zeevruchten met Spaanse arroz rijst en vulde de paella met inktvis, gamba’s en mosselen en maakte het af met langoustines erop. Niet alleen mooi om op tafel te zetten, maar ook zo lekker en smaakvol. Vul rijkelijk met vis en genieten maar. De paella hoor je eigenlijk rechtstreeks uit de pan te eten, is dat niet romantisch samen? Klik hier voor het recept van Spaanse paella met zeevruchten. 

7. Griekse mosselen met feta en tomaat

Griekse mosselen met feta en tomaat. Ik ben gek op mosselen en op feta, dus deze combinatie moet wel goed zijn. Door de tomaten en feta krijg je een heerlijke romige tomatensaus om te mosselen.  Wat een heerlijk gerecht is dit om lekker te delen. Klik hier voor dit lekkere recept van Griekse mosselen met feta en tomaat

8. Aubergine lasagne (vegan)

Dit recept komt uit het nieuwe kookboek Jamies VEG. De lasagne is goed op smaak door de de gestoofde aubergines, pittige chilivlokken en de scherpe smaak van verse salie. Deze lasagne is echt genieten. Het recept is helemaal niet moeilijk, wellicht wat tijdrovend. Je hebt niet veel ingrediënten nodig en zet zo een mooie ovenschaal op tafel. Ook maken? Kijk voor het recept hier Aubergine lasagne (vegan)

Aubergine lasagne (vegan)

9. Smeuïge homemade brownie, koemelkvrij

Smeuïge homemade brownie, koemelkvrij. Jaaa, dat bestaat. Een brownie is heel gemakkelijk koemelkvrij te maken. Het wordt altijd van pure chocolade gemaakt, het enige waar je op moet letten is het gebruik van plantaardige boter. Deze smeuïge brownie is echt een succes bij iedereen! Volg het recept vna de Smeuïge homemade brownie.

Smeuïge homemade brownie, koemelkvrij

10. Gnocchi met zongedroogde tomatensaus

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, een soort knoedel of dumpling. De bekendste variant is gnocchi gevuld met aardappel, gnocchi di patate. Je kunt gnocchi op verschillende manieren klaarmaken. Ik koos voor een tomatensaus van zongedroogde tomaten met lekker veel verse basilicum Hier mijn recept.

11. Vispannetje met 3 soorten vis

Dit receptje van het vispannetje met 3 soorten vis ontdekte ik jaren geleden. Het is een ideaal en smaakvol recept die je naar je eigen wens kunt invullen. Ik vulde het vispannetje met 3 soorten vis, zalm, kabeljauw en garnalen. Het makkelijke is ook dat je hiervoor diepvriesvis kan gebruiken. Hier het recept.

Vispannetje met 3 soorten vis

12. Pasta al ragu met lamsvlees.

Eén van de lekkerste pasta met vleesgerechten uit de Italiaanse keuken. Een authentiek Italiaans gerecht. Ragu is een stoofpotje van vlees, rundvlees, lamsvlees of konijn. Deze stoof wordt als pastasaus gebruikt en op smaak gemaakt met rode wijn, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en tomaten. Laat het vlees lekker lang stoven en je hebt een heerlijke pastasaus met super mals vlees. Kijk voor dit heerlijke gerecht op de link Pasta al ragu met lamsvlees

Pasta alla ragu met lamsvlees

13. Bruschetta’s met olijven

Een lekker hapje of voorgerecht voor Valentijnsdag. Hier een recept van bruschetta met olijven. De basis is hetzelfde als de traditionele bruschetta met tomaten, knoflook en olijfolie, maar in plaats van basilicum heb ik er wat olijven bij gedaan. Op dunne plakjes ciabatta is je bruschetta top. Kijk hier voor dit super makkelijk recept.

14. Nachosschotel met kipgehakt en kaas uit de oven

Een romantische avond kun je ook heel lekker vullen met een paar leuke films en een dikke nachosschotel die je op de bank opsnoept. Deze nachosschotel is gevuld met kipgehakt, paprika, tomaten, kidneybonen en mais in een zelfgemaakte tomatensaus. Een dikke laag kaas erop en zo de oven in. Lekker met homemade guacamole. Hier het recept.

15. Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet

Ik kan heel blij worden van een bord pasta met een mooi stuk vis erop. Dit hoef je niet alleen bij de Italiaan te eten, want dit kan je prima thuis maken. De pastasaus is een tomatensaus van passata gevuld met paprika en courgette. De roodbaarsfilet is gestoomd in de oven met verse kappertjes, olijven en pimientos voor een lichte pittigheid. Dit mooie gerecht is makkelijk te maken en heel smaakvol. Hier het recept van de Spaghetti met Mediterraanse roodbaarsfilet.

Dit artikel bevat affiliatelinks