Gnocchi met zongedroogde tomatensaus

Gnocchi is een Italiaanse pastasoort, een soort knoedel of dumpling. De bekendste variant is gnocchi gevuld met aardappel, gnocchi di patate.Je kan gnocchi op verschillende manieren klaarmaken. Het kan met een romige kaassaus, in de oven met een bechamel en kaassaus of met tomatensaus. Ik heb voor de laatste variant gekozen. Hier mijn recept!

Ingredienten

500 gram gnocchi
200 gram gezeefde tomaten
70 gram zongedroogde tomatentapenade
1 ui
Een paar takjes verse basilicum
1 el olijfolie
2 tl Italiaanse kruidenmix
Variatietip: 100 gram verse spinazie


Bereiding

Bij dit gerecht beginnen we met het maken van de saus.
Snijd de ui door de helft en snij daarna in dunne ringen. Bak dit in een pan met olijfolie. Als de uien glazig zijn, voeg je de gezeefde tomaten en tomatentapenade toe. Laat dit op een zacht vuurtje goed mengen.

Kook ruim water. Pak een ruime pan en kook de gnocchi in kokend water 5 minuten. Giet het water af en doe de gnocchi bij de saus. Wil je verse spinazie bij? Roer dit er kort doorheen.

Schep de gnocchi op de borden bestrooi met verse basilicumblaadjes.