Kippendijfilet met een saus van rode bessen

Kippendijfilet met een saus van rode wijn en rode bessen. Wat doe je als je een hele bak rode bessen krijgt? Nee, geen toetjes maken, daar ben ik niet zo fan van. Ik wilde er iets hartigs met de aalbessen maken. Kip met een saus van rode bessen, ik heb het niet eerder gegeten, maar dat moet vast en zeker lekker zijn. Dus ik ging aan de slag. Een beetje googelen voor wat inspiratie en uiteindelijk is dit het resultaat. De saus maak je van uien, knoflook, rode bessen, rozemarijn en een zoete, fruitige rode wijn met een klein beetje honing erbij. Heel smaakvol en lekker. Dit gerecht kun je ook prima voorbereiden en makkelijk voor een grote groep maken. Lekker met groene asperges erbij. Hier het recept voor dit feestelijke gerecht.
Klik hier voor het recept eendenborstfilet met cranberrysaus
Voor 2 personen
IngrediΓ«nten
4 kippendijfilets (zonder bot)
50 gram plantaardige boter
1 ui
2 tenen knoflook
2 takjes verse rozemarijn
100 gram rode bessen
Een handje cherrytomaten
75 ml zoete, fruitige rode wijn
1 tl honing
Zout
Peper
350 gram groene asperges
Bereiding kippendijfilet met een saus van rode bessen
Was de kippendijfilets en laat uitlekken in een vergiet. Pak een grote koekenpan en smelt de plantaardige boter hierin. Bestrooi de kippendijilets met zout en peper. Wees niet te zuinig. Bak de dijfilets rondom bruin. Laat ze ongeveer 10 minuten bakken.
Snijd ondertussen de ui in grove stukken en hak de knoflook fijn. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Haal de dijfilets uit de koekenpan en bak in dezelfde pan de uien en knoflook.Voeg de rode bessen zonder steeltjes toe en roer zacht door. Schenk de rode wijn erbij en schep de honing erbij. Leg de kippendijfilet erbij in de pan en laat even 5 minuten samen sudderen. Haal de blaadjes rozemarijn van de takken en roer erdoor.
Pak een ovenschaal. Schep de dijfilets in de ovenschaal. Schenk de aalbessensaus erover. Leg de cherrytomaten erop. Plaats dit gerecht 30 minuten in de oven.

Snijd de harde onderkant van de groene asperges en was ze. Als de kip 20 minuten in de oven ligt, bak je de asperges. Gebruik de koekenpan van de kip en bak de asperges 8-10 minuten. Strooi grof zeezout erover.
Serveer de kippendijfilet met groene asperges en schenk de saus erover. Wil je een dikke saus, schep de kip uit de ovenschaal en laat de saus in een klein pannetje indikken.
Lekker met Roseval aardappelen of aardappelpuree.

Klik hier voor meer kerstrecepten
]Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks