Provençaalse groentetian

Provençaalse groentetian, is een mooie ring van gegrilde groente uit de oven. De ring is kleurrijk door de mix van diverse groente als courgette, aubergine, tomaten en rode ui. De Provençaalse groentetian maak je op smaak met verse knoflook, verse tijm en gedroogde oregano en basilicum. Een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld eendenborstfilet met cranberry, vis, lamskoteletten, noem maar op. De Provençaalse groentetian ziet er heel mooi uit, maar is heel makkelijk om te maken. Je sorteert de groente naast elkaar, kruiden erdoorheen en rijkelijk olijfolie erop en hoppa zo de oven in. Dit is een gerecht dat je prima van te voren kunt maken. Je vult de ovenschaal, dekt het af met folie en plaats het in de koelkast. Een half uurtje voor het eten schenk je de olijfolie erover en schuif je het de voorverwarmde oven in. Ideaal toch? Hier het recept.

Voor 4 personen

Ingrediënten

1 aubergine
1 courgette
3 tomaten
2 rode uien
3 tenen knoflook
Een paar takjes verse tijm
1 tl gedroogde oregano
1 tl gedroogde basilicum

Bereiding Provençaalse groentetian

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Was de aubergine, courgette en tomaten. Snijd met de mandoline of met de hand dunne plakken van de groenten. Schil de rode ui en snijd deze in ringen.

Pak een grote ronde ovenschaal. Leg een plakje aubergine op zijn kant erin, leg daarnaast een plakje courgette en een plakje tomaat en sluit af met rode ui, Herhaal deze volgorde tot je de schaal rondom gevuld hebt. Pel de tenen knoflook en snijd in plakjes. Verdeel de plakjes tussen de groenten. Verspreid het een beetje. Hak de blaadjes van de takjes tijm en verdeel ook tussen de groenten.

Vervolgens schenk de olijfolie over de tian en strooi je de gedroogde kruiden erover. Strooi naar smaak zout erover.

Leg de ovenschaal in het midden van de oven en bak voor 20 minuten.

Provençaalse groentetian

Klik hier voor meer groentegerechten uit de oven

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links