Vispannetje met 3 soorten vis

Dit receptje van het vispannetje met 3 soorten vis heb ik jaren geleden ontdekt. Ik had trek in vis en na wat zoeken op ah.nl vond ik dit makkelijke gerecht. Het is een ideaal en smaakvol recept die je naar je eigen wens kan invullen. AH koos voor 1 mooi stuk vis, ik kan nooit kiezen en wil 3 soorten, zalm, kabeljauw en garnalen. Lekker met rijst of brood. Het makkelijke is ook dat je hiervoor diepvriesvis kan gebruiken. Hier het recept.

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Voor 4 personen

Ingrediënten

300 gr zalmfilet 
300 gr kabeljauw
15 grote garnalen
1 courgette
1 paprika
½ bak champignons
1 groot ui
3 tenen knoflook
1 bouillonblokje
1 blik gepelde tomaten
2 el olijfolie
Een paar takjes dille
Een paar takjes krulpeterselie 

Bereiding Vispannetje met 3 soorten vis

Begin met het snijden van de uien. Pak een stoofpan of wok met deksel en bak de uien in olijfolie en pers de knoflook erbij. Bak dit kort op een middelhoog vuur tot de uien glazig zijn.

Snijd ondertussen de courgette in tweeën over de lengte en snijd het nogmaals door tweeën. Snijd het dan in niet te dunne schijfjes. Gooi dit erbij in de pan. Daarna snijd  he de paprika’s in kleine blokjes en de champignons in schijfjes. Bak dit alles mee.

Voeg de gepelde tomaten en het bouillonblokje toe en laat dit stoven met de deksel erop tot de tomaten zacht zijn en er een dikke saus ontstaat. Snijd de zalm en kabeljauw in blokjes Voeg de zalm, kabeljauw en garnalen toe en laat dit met deksel erop nog 10 minuten stoven. Laat op het laatst de saus nog even op een hoog vuurtje zonder deksel indikken. Roer heel voorzichtig door, zodat je vis niet stuk gaat.

Hak de dille en peterselie fijn. Strooi op het laatst de verse kruiden over het gerecht. 

 

Klik hier voor meer recepten met vis