Griekse mosselen met feta en tomaat

Griekse mosselen met feta en tomaat. Ik ben gek op mosselen en op feta, dus deze combinatie moet wel goed zijn. Toen ik laatst een super leuk pakket van Zeker Zeeuws won, met mosselpan en mossel kookboek, was ik door het dolle heen. In Het Zeeuwse Mosselkookboek van Bart van Olphen staan ontzettend veel lekkere recepten met mosselen. Lees hier de review over het Mosselkookboek. Ik werd gelijk verliefd op het recept van Griekse mosselen met feta en tomaat. Tijd om te het uit proberen. Door de tomaten en feta krijg je een heerlijke romige tomatensaus om te mosselen.  Wat een heerlijk gerecht is dit. Hier deel ik het recept met jullie.

Voor 2 personen

Ingrediënten

1,5 kilo mosselen in schelp 
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode chilipeper
1 rode paprika
2 takjes oregano of 1 tl gedroogde oregano
2 takjes tijm
5 takjes peterselie
200 gram tomaten uit blik
2 tomaten
200 ml witte wijn
200 gr feta
2 el olijfolie

Bereiding Griekse mosselen met feta en tomaat

Was de mosselen in een bak water, verwijder de kapotte mosselen en de mosselen die komen boven drijven.

Hak de ui en knoflook fijn. Snijd de paprika in kleine blokjes en snijd de chilipeper in dunne ringen. Wil je het recept pittig, laat de pitjes erin. Snij de tomaten in kleine blokjes. 

Verwarm in een ruime platte wok of hapjespan 2 el olijfolie en bak de uien en knoflook tot het glazig is. Voeg de paprika en chilipeper toe en roer door. Voeg vervolgens de tomaten uit blik toe en voeg de oregano en peterselie toe. Stoof 5 minuten op laag vuur. 

Voeg de mosselen toe en blus af met witte wijn. Doe de feta erbij, roer goed door en leg een deksel op de pan. Laat de mosselen 6-8 minuten zachtjes koken tot alle mosselen op zijn. 

Serveer met friet, pitabrood of Turks brood.

Klik hier voor meer recepten met mosselen