Smeuïge homemade brownie, koemelkvrij. Jaaa, dat bestaat. Een brownie is heel gemakkelijk koemelkvrij te maken. Het wordt altijd van pure chocolade gemaakt, het enige waar je op moet letten is het gebruik van plantaardige boter. Ik vond een leuk recept bij Laura’s Bakery en gaf hier mijn eigen twist aan/ Je hebt helemaal geen pakjes en zakjes meer nodig om een lekker brownie te maken. Deze smeuïge brownie is echt een succes bij iedereen! Het is makkelijk te maken en blijft ook nog een paar dagen goed. Lekker als traktatie of als dessert met slagroom, ijs en vers fruit. Hier het makkelijke recept.

Ingrediënten
60 gram plantaardige boter
150 gram kristalsuiker
75 gram donkere basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
125 gram pure chocolade
2 eieren
100 gram bloem
20 gram cacaopoeder
1 tl bakpoeder
Bereiding Smeuïge homemade brownie, koemelkvrij
Laat de plantaardige boter en eieren op kamertemperatuur komen.
Weeg de boter, basterdsuiker en kristalsuiker af. Pak een kleine steelpan en doe boter, basterdsuiker, kristalsuiker en vanillesuiker met de pure chocola in het pannetje. Zet het op een laag vuur en roer door tot de boter en chocolade zijn gesmolten. De suikers hoeven niet gesmolten te zijn. Laat het mengsel nu minimaal 15 minuten afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm of bakvorm in met vloeibare plantaardige margarine en kwast in.
Vervolgens k lop de eieren luchtig. Voeg het chocolademengsel toe en mix met een mixer op een lage snelheid tot een egaal mengsel.
Weeg de bloem en cacaopoeder af. Voeg bloem, cacaopoeder en bakpoeder toe. Mix op een lage stand tot alles een glad mengsel is. Blijf of een lage stand mixen om een smeuïge brownie te krijgen.
Schep het dikke browniebeslag in de bakvorm en plaats in het midden van de oven. Bak de brownie 20-25 minuten af.

Klik hier voor meer zoete koemelkvrije recepten
Dit artikel bevat affiliate links