Snelle Chinese, Surinaamse Chow Mein

Snelle Chinese Chow Mein. Chow Mein zijn dunne gewokte tarwenoodles. Een populair gerecht in de Chinese keuken en ook steeds meer in de Surinaamse keuken. De noodles zijn zo gemaakt en je vult het met wat je wilt. Ik heb hier een basisrecept met alleen ei erin, maar gepluiste kip of paprika en boontjes passen hier ook goed in. Liever vegan? Je kan de ei prima weglaten. Voor dit gerecht met je lichte sojasaus en donkere sojasaus nodig. FF kort wokken samen en je hebt een heerlijke noodlegerecht op tafel staan. Lekker met bijvoorbeeld Teriyaki zalm, Vleugels in Teriyaksaus, Ketjap Garnalen, Vleugels in Hoisinsaus, Ketjap Tofu en noem maar op. Hier het makkelijke recept. 

Klik hier voor het recept

Serveer in dit mooie Only servies met marmerlook van Xenos.

Voor 4 personen

Ingrediënten

250 gram dunne tarwenoodles
1 ui
2 tenen knoflook
4 el lichte sojasaus
2 el donkere sojasaus
1 bouillonblokje
1 tl gemberpoeder
3 stengels bosui
2 el zonnebloemolie
3 eieren

Bereiding

Kook de tarwenoodles in koken water in 5 minuten beetgaar. Giet de noodles af in een vergiet en spoel om met koud water. Zo plakken de noodles minder. Laat goed uitlekken.

Schil de ui, halveer en snijd daarna in dunne halve ringen. Pel de knoflook en pers uit. Schenk in een wok of hapjespan de zonnebloemolie en voeg na een minuut de uien en knoflook toe. 

Ondertussen pak je een ruime kom. Breek en kluts de eieren. Schuif de uien en knoflook in de pan aan de kant en voeg de geklutste eieren toe. Roer continu zodat je kleine stukjes gebakken eieren krijgt. Voeg vervolgens de noodles toe en schenk de lichte en donkere sojasaus erover. Roer goed door. Schep de gemberpoeder erbij, verkruimel het bouillonblokje erboven en schep om.

Snijd de bosuitjes in dunne ringen en bak een minuutje mee.

Snelle Chinese, Surinaamse Chow Mein

Klik hier voor meer Chinese recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links