Teriyaki zalm uit de oven

Teriyaki zalm uit de oven. Teriyaki zalm is wel één van de bekendste Japanse visgerechten, van de Teppanyaki of bij de all-you-can-eat, dit zalmfiletje zie je met veel regelmaat voorbij komen. Nu we niet uit eten kunnen, moeten we maar zelf aan de bak. Dit lekkere stukje vis kun je ook heel gemakkelijk thuis bereiden. Marineer de zalmfilet met verse gember, knoflook en Teriyakisaus. Teriyakisaus is een mengsel van onder andere soja, suiker en rijstwijn. Je kunt de Teriyakisaus kopen in de supermarkt of toko. Ik gaarde deze zalm langzaam in de oven op een lage temperatuur. Op deze manier wordt de langzaam gaar, maar niet droog. Heerlijk bij shared-dining, bij noodles zoals simpele Chow Mein, nasi of met witte rijst. Vul de tafel met lekkere sojaboontjes, zelfgemaakte vegetarische loempia’s, Ketjap garnalen, Teriyaki vleugels, noem maar op. Smullen is het. Hier het makkelijke recept.
Serveer in dit mooie Only servies met marmerlook van Xenos.
Voor 2 zalmfilets
Ingrediënten
2 zalmfilets
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
1 el zonnebloemolie
1 stengel bosui
3 el teriyakisaus
Bereiding Teriyaki zalm uit de oven
Verwarm de oven voor op 150 graden. Dep de zalmfilets af en leg in een ovenschaal.
Pak een kommetje en schenk hier de zonnebloemolie en Teriyakisaus in. Pel de knoflook en pers de tenen met een knoflookpers boven het kommetje. Rasp de gember ook bij het kommetje. Roer goed elkaar. Marineer de zalmfilets met de Teriyakimarinade.
Plaats de zalmfilets in de het midden van de oven en bak 25 minuten.
Snijd de bosui in fijne ringen en strooi over de Teriyaki zalmfilets.

Klik hier voor meer recepten met zalm
Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks