Pasta al ragu met lamsvlees

Pasta al ragu met lamsvlees. Eén van de lekkerste pasta met vleesgerechten uit de Italiaanse keuken. Een authentiek Italiaans gerecht, net als de Siciliaanse Pasta alla Norma met pecorino. Ragu is een stoofpotje van vlees, rundvlees, lamsvlees of konijn. Deze stoof wordt als pastasaus gebruikt en op smaak gemaakt met rode wijn, wortel, bleekselderij, tijm, rozemarijn en tomaten. Laat het vlees lekker lang stoven en je hebt een heerlijke pastasaus met super mals vlees.
Ik gebruikte voor dit gerecht een mooi stuk lamsbout zonder bot van de Bollensteak. De Bollensteak heeft een groot assortiment aan vlees. Hier kun je het hele jaar door kip, rund, lamsvlees, maar zelf wild krijgen. En het makkelijk is, het wordt gewoon thuisbezorgd. Ik bestelde lamskoletten en lamsbout. Deze lamsbout is zacht en het gerecht smaakte hierdoor heerlijk. Serveer de lamsragu met (verse) pappardelle en je hebt een prachtig gerecht. Lekker met geraspte pecorino. Hier het recept.
Voor 4 personen
Ingrediënten
750g lamsbout zonder bot
400g pasta, bijvoorbeeld pappardelle
1 wortel
1 rode ui
2 stengels bleekselderij
1 eetl gemalen korianderzaad
1 tl komijnpoeder
70 g tomatenpuree
375 ml rode wijn
1 blik gepelde tomatenblokjes
Een paar takjes tijm en rozemarijn, gehakt
350 ml gevogeltefond
3 eetl olijfolie
Pecorino
Zout, peper
Bereiding Pasta al ragu met lamsvlees
Was de lamsbout en snijd in blokjes. Leg apart. Snijd de uien fijn en snijd vervolgens de wortel en bleekselderij ook fijn.
Pak een grote braadpan en verhit de olijfolie hierin. Schroei de blokjes lamsbout rondom bruin. Voeg de groente toe en roer door. Daarna voeg je de korianderzaad en komijn toe en roer weer door. Ook de tomaten uit blik, tomatenpuree, tijm, rozemarijn en fond gooi je erbij. Dit is de basis van je saus. Bak op hoog vuur en blus af met de rode wijn.
Draai het vuur zacht en laat ongeveer 1,5 uur stoven met de deksel op de pan. Roer regelmatig door en zorg ervoor dat het vlees onder water blijft staan. Droogt het uit, voeg dan wat water toe.
Proef voor het serveren de saus en voeg daarna peper en zout toe. Haal de takjes rozemarijn en tijm uit de saus.
Kook de pasta tot het al dente is. Serveer op een pastabord met als eerste laag de pasta en daarop een flinke schep ragu. Rasp de pecorino erboven.
