Bruschetta met olijven

Bruschetta met olijven. Ik ben gek op hapjes en daaronder vallen ook de bruschetta’s. Ideaal voor een feestje, een perfect voorgerechtje of als makkelijke snack tussendoor. De klassieke met tomaten, knoflook en basilicum vind ik heerlijk. Maar wist je dat je veel variaties hierop kan bedenken? Bijvoorbeeld bruschetta met tonijn of bruschetta met champignons. Hier een recept van bruschetta met olijven. De basis is hetzelfde als de traditionele bruschetta, maar in plaats van basilicum heb ik er wat olijven bij gedaan. Kijk hier dit super makkelijke en lekkere recept.

Ingrediënten

1 ciabatta afbakbrood
1/2 Royal Kalamata olijven
4 Romatomaten
3 tenen knoflook
5 el olijfolie

Bereiding Bruschetta met olijven

Haal de ovenrooster uit de oven en leg hier een velletje bakpapier op Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ciabatta in dunne plakken. Schenk +/- 3 el olijfolie in een kommetje. Kwast de bovenkant van de broodjes in. 

Snijd de tomaten in kleine blokjes. Snijd de knoflook fijn. Lek de olijven uit en snijd ze in plakjes.

Meng de tomaten, knoflook en olijven met de resterende olijfolie. Voeg een beetje zout toe. Schep het mengsel op de ciabatta’s. Verdeel de bruschetta’s op de rooster en verwarm dit 10-15 minuten in de oven.

Klik hier voor meer recepten met olijven