10x lekkere marinades voor op de barbecue

Barbecueën, een feest altijd. Wat kan ik hier van genieten. En wat moet je nu weer erop gooien? Ik marineer mijn vlees en vis het liefst zelfs. In verhouding veel goedkoper en vaak ook lekkerder. Ik heb een leuke verzameling gemaakt met lekkere barbecue marinades. Allemaal weer even lekker en makkelijk. Of je nu gaat voor lekkere kipspiezen in Marokkaanse kipkruiden, pestogarnalen of tandoori vleugels, er is keus genoeg! Dus zet de BBQ maar klaar, want met deze recepten krijg je gelijk trek. Wil je ook nog lekkere salades of smeersels bij de barbecue, klik hier. Voor lekkere kipspiezen, vleugels, gamba’s en saté, scroll snel verder.
1.Kipspiezen met kipkruiden en saffraan voor op de barbecue

2. Gemarineerde kippenvleugels met sojasaus en porkkruiden
Gemarineerde crispy kippenvleugels Dit receptje is zo lekker simpel!. Marineer de kippenvleugels een dag van te voren en ze zijn nog lekkerder. Tasty als snack, bij je gerecht (bijv. nasi of bami) of voor iets anders.

3. Javaanse kipsaté
Surinaamse -Javaanse kipsaté, wie is er niet gek op. Goede saté kan ik heel erg waarderen. Mijn moeders recept van de (voor mij perfecte) marinade, mag ik met jullie delen. En… dit is veel makkelijker dan verwacht. Je moet de juiste kruiden in huis hebben en bij elkaar gooien, that’s it.

4. Gegrilde gambaspiezen met pesto genovese
Pesto genovese ken je als groene pesto. En laat dit nu net heerlijk bij gamba’s en garnalen passen. Gambasspiezen zijn een lekker hapje, maar ook een goed bijgerecht. Ook heerlijk op de barbecue. Deze spiezen zijn echt heel makkelijk te maken. Je hebt namelijk alleen gamba’s en pesto nodig, én grillen maar!

5. Vleugels in Tandoori
Hiervoor hoef je niet meer naar een Indiaas restaurant, maar dit kan je ook heel makkelijk zelf maken. En vooral als je een koemelkallergie of lactose-intolerantie hebt. Voor deze vleugels heb ik namelijk sojayoghurt gebruikt in plaats van echte yoghurt. Extra lekker op de barbecue of uit de oven, doordat je een beetje het effect krijgt van een kleioven, waar de tandoori traditioneel in wordt bereid.

6. Mini pitabroodjes met kipgehaktburgers
Mini pitabroodjes met kipgehaktburgers. Ik maak regelmatig zelf kipburgers, lekker met kipkruiden en zoute sojasaus. Je kan ze op de barbecue gooien, lekker op de gourmet of op een pitabroodje. Je kan deze natuurlijk ook mini maken.

7. Tandoori garnalen
Wie kent de bekende Indiase marinade Tandoori niet? Op traditionele wijze wordt Tandoori bereid in een kleioven, maar bij gebrek aan bak je de garnalen op de grill of maak een spies voor op de barbecue. Zoals al mijn recepten is dit ook koemelkvrij, door het gebruik van soja yoghurt. Hier het recept.

8. Teriyaki vleugels, barbecue of oven
Teriyaki vleugels, heerlijk van de barbecue. Deze Teriyaki vleugels marineer je van te voren lekker met Teriyaki saus en sojasaus. Door de barbecue de kippenvleugels een lekker krokant jasje. Wil je sticky Teriyaki vleugels? Na bereiding schenk je er nog een beetje teriyaki saus over de gebakken vleugels en je hebt heerlijke sticky wings.

9. Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk
Je maakt dit lekkere recept met maar 5 ingrediënten. Stukjes dijfilet, gemarineerd in groene curry pasta en een scheutje kokosmelk en even lekker laten marineren. Rijg je dijfilet aan een stokje en je hebt heerlijke Thaise spiesjes. Even een ander soort sateetje. De spiesjes kun je grillen op een grillpan of op de barbecue. Maak het af met verse koriander en gefrituurde uitjes en smullen maar.

10. Mini kipspiesjes met sojasaus
Deze mini kipspiesjes gemarineerd in sojasaus zijn een perfect hapje voor een feestje of tapasavond. De kipspiesjes zijn gemakkelijk te maken en kunnen naast in de pan ook prima gaar worden op de barbecue. Door de kippendijfilet is zijn de kipstukjes lekker mals, spies ze aan prikkertje en smullen maar.
