Gemarineerde crispy kippenvleugels uit de oven

Gemarineerde crispy kippenvleugels uit de oven. Dit receptje is zo lekker simpel. Marineer de kippenvleugels met sojasaus en lekkere kruiden en smulllen maar. Als je het een dag van te voren marineert, is de smaak beter ingetrokken en zijn de vleugels nog lekkerder. Je maakt ze in de oven en je hebt er geen omkijken naar. Je kan dit natuurlijk ook op de barbecue doen i.p.v. in de oven, ook erg lekker. Tasty als snack of bij Surinaamse nasi , Surinaamse bami, witte rijst of een lekkere couscous salade.
Ingrediënten
1 kilo kippenvleugels
2 el zonnebloemolie
Een scheutje zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
½ zakje Roast Red pork marinade —>
Bereiding Gemarineerde crispy kippenvleugels uit de oven
Was de vleugels en hak of snijd de vleugels in twee stukken. Een boutje en een plat stuk.
Pak een kom en leg de vleugels erin. Strooi de Roasted Pork kruiden eroverheen met de zonnebloemolie. Voeg de zoute sojasaus toe en meng dit goed door elkaar. Schep dit in een gesloten bak, zodat je in de koelkast kan intrekken.
Wanneer je de vleugels gaat maken, moet je eerst de oven voorverwarmen op hete lucht 200 graden. Leg op de bakplaat een bakpapiertje. Verdeel de vleugels erover en plaats deze +/- 50 minuten in de oven.
Klik hier voor meer Surinaamse recepten
Klik hier voor meer marinades voor kippenvleugels
Dit artikel bevat mogelijk affiliate links