Gegrilde gambaspiezen met pesto

Gegrilde gambaspiezen met pesto genovese. Pesto genovese ken je als groene pest. Gemaakt van basilicum en pijnboompitten. En laat dit nu net heerlijk bij gamba’s en garnalen passen. Gambasspiezen zijn een lekker hapje, maar ook een goed bijgerecht. Je kunt ze namelijk ook prima serveren de pasta of risotto. Of wacht dat je van op de barbecue? Deze spiezen zijn echt heel makkelijk te maken. Je hebt namelijk alleen gamba’s en pesto nodig, én grillen maar!
Ingrediënten
20 gamba’s (gepeld)
1 potje pesto genovese (vegan)
20 stokjes
Bereiding
Ontdooi de gamba’s van tevoren. Marineer de gamba’s met alle pesto genovese uit het potje en roer dit goed door elkaar.
Rijg de spiezen met 2 gamba’s per stokje. Verwarm een grillpan of contactgrill en grill de spiezen +/- 10 minuten tot de gamba’s gaar zijn.
Let erop dat de pesto niet verbrand.
Wil je meer recepten met garnalen?
Lees meer over de Costa Ligura Vegan pesto’s
