Tjap Tjoy kip met Surinaamse nasi

Tjap Tjoy kip met Surinaamse nasi. Tjap Tjoy met kip vind ik het lekkerste gerecht bij een Chinees restaurant. De kip is lekker zacht en het zit boordevol met groente. Een goede reden om dit ook thuis te maken. Dit is minstens net zo lekker, minder vet en je kan alle groente die je erin wil toevoegen. Ik vulde mijn Tjap Tjoy met twee paprika’s, champignons en komkommer. Een gezonde maaltijd bomvol groente en misschien nog wel lekkerder dan van de Chinees. Heerlijk met Surinaamse nasi met ei. Ik ben er gek op. Hier het recept.

Wil je liever vegetarische Tjap Tjoy? Klik hier voor het recept. 

Bereidingstijd: +/- 30 minuten

Ingrediënten

2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
500 gram kipfilet
Een rode paprika
Een gele paprika
½ bakje champignons
½ komkommer
2 el lichte Chinese sojasaus
2 el Oestersaus
1 tl vissaus
1 tl gemberpoeder
1 bouillonlokje
2 tl maïzena
Peper en zout naar smaak

Bereiding Tjap Tjoy kip met Surinaamse nasi

Snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uien tot ze glazig zijn. Pers de knoflook uit met een knoflookpers.

Snijd ondertussen de kipfilet in smalle reepjes. Voeg de kipfilet toe tot de kip rondom bruin is.

Ondertussen snijd je de paprika’s en komkommer in lange repen en de champignons in plakjes. Vervolgens roer jede groente door de kip.

Daarna voeg je de sojasaus, oestersaus en vissaus toe. Strooi de gemberpoeder erbij en verkruimel het bouillonblokje. Laat dit ongeveer 10 minuten meekoken. De groente moet nog stevig en knapperig zijn.  Als laatst voeg je de maïzena toe. Breng het gerecht op smaak met en peper en zout.

Klik hier voor meer Surinaamse recepten