Tjap Tjoy met kip vind ik het lekkerste gerecht bij een Chinees restaurant. De kip is lekker zacht en het zit boordevol met groente. Des te meer reden dat ik dit recept zelf moest uitproberen. Dit is minstens net zo lekker, minder vet en je kan alle groente die je erin wil toevoegen. Een gezonde maaltijd bomvol groente en misschien nog wel lekkerder dan van de Chinees. Heerlijk met Surinaamse nasi met ei.
Ik ben er gek op! Ik haal dit gerecht bijna nooit meer af.
Tjap Tjoy met kip
Bereidingstijd: +/- 30 minuten
Ingrediënten
2 el zonnebloemolie
1 ui
2 tenen knoflook
2 tl maizena
500 gram kipfilet
1 rode paprika
1 gele paprika
½ bakje champignons
½ komkommer
2 el zonnebloemolie
2 el lichte Chinese sojasaus
2 el Oestersaus
1 tl vissaus
1 tl gemberpoeder
1 bouillonlokje
Peper en zout naar smaak
Bereiding
Snijd de ui door de helft en daarna in dunne halve ringen. Schenk de zonnebloemolie in een hapjespan en bak de uitjes tot ze glazig zijn. Pers de knoflook uit. Snijd ondertussen de kipfilet in smalle reepjes. Voeg de kipfilet toe tot de kip rondom bruin is.
Snijd ondertussen de paprika’s en komkommer in lange repen en de champignons in plakjes. Roer de groente door de kip. Voeg de sojasaus, oestersaus en vissaus toe. Strooi de gemberpoeder erbij en verkruimel het bouillonblokje. Laat dit +/- 10 minuten meekoken. De groente moet nog stevig en knapperig blijven. Voeg op het eind de maizena en peper en zout toe.