Snelle homemade guacamole

Snelle homemade guacamole ik ben er gek op! Heerlijk met nachos, op brood of in een wrap, alles kan! Deze Mexicaanse dip of saus is heel populair. Lekker van smeuïge avocado. Avocado is een vruchtgroente, maar in de supermarkt te vinden onder de groentes. Avocado’s bevatten veel vet, maar dit zijn gelukkig onverzadigde vetten. Je krijgt dus goede vetten binnen, zoals in vis, noten etc. Het bevat door de vele vetten ook veel calorieën. Gelukkig eet ik meestal niet de hele schaal guacamole in mijn eentje op. Dit is een perfect vegetarisch hapje. Guacamole kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar dit is natuurlijk veel lekkerder om zelf te maken. En oh zo makkelijk! In 10 minuutjes heb je al een schaal guacamole staan. Lekker met een vegan nachosschotel met mais en bonen of een nachosschotel met kipgehakt. Guacamole is ook lekker op een wrap of als dip. Hier het makkelijke recept.
Ingrediënten
2 rijpe avocado’s
1 tomaat
2 tenen knoflook
1 kleine rode ui (of een halve grote)
1 chilipeper
Sap van een ½ limoen
Een paar takjes koriander
Bereiding Snelle homemade guacamole
Snijd de avocado’s open en verwijder de pit. Met een lepel kun je de avocado uit de schil halen.
Snijd de avocado in hele kleine blokjes. Snijd de tomaat in even kleine blokjes. Pers de knoflook. De rode ui hak je heel fijn. Snijd de chilipeper over de lengte open en verwijder de zaadlijst. Hak het pepertje ook fijn. Gooi alles bij elkaar en prak dit met een vork.
Halveer de limoen en knijp 1 helft uit boven het mengsel. Hak de koriander fijn en roer dit erdoor. Lust je dit niet? Dan kun je de koriander prima weglaten. Voeg naar smaak zout toe.
De guacamole is nu helemaal klaar. Geniet ervan.
