Vleugels in Tandoori

Vleugels in Tandoori. Hiervoor hoef je niet meer naar een Indiaas restaurant, maar dit kan je ook heel makkelijk zelf maken. En vooral als je een koemelkallergie of lactose-intolerantie hebt. Voor deze vleugels heb ik namelijk sojayoghurt gebruikt in plaats van echte yoghurt. Het is heel goed gelukt en niemand proeft het verschil. Extra lekker op de barbecue of uit de oven, doordat je een beetje het effect krijgt van een kleioven, waar de tandoori traditioneel in wordt bereid. Hier het makkelijk recept van de vleugels in tandoori marinade. Extra lekker om een dag van te voren te marineren.

Ingrediënten

400 gram soja yoghurt
1 kilo kippenvleugels
30 gram tandoori kruiden
2 limoenen
1 bosje koriander 
3 el zonnebloemolie

Bereiding

Halveer de kippenvleugels en was deze goed schoon. Leg de vleugels in een ruime kom.

Schenk de zonnebloemolie en yoghurt en kruiden erbij en meng dit goed door elkaar. Halveer één  limoen en knijp uit boven de vleugels. Meng dit weer goed door elkaar.

Bak de vleugels op de barbecue. Liever in de oven? Leg de vleugels op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven op 180 graden 50 minuten. 

Als de tandoori-vleugels klaar zijn, laat je ze even afkoelen. Hak de koriander fijn en strooi over de tandoori-vleugels . Snijd de limoen in partjes en serveer erbij. 

Vleugels in Tandoori


Klik hier voor meer Indiase recepten