Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk

Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk. Dit zegt eigenlijk al genoeg, of niet? Je maakt dit lekkere recept met maar 5 ingrediënten. Stukjes dijfilet, gemarineerd in groene curry pasta en een scheutje kokosmelk en even lekker laten marineren. Rijg je dijfilet aan een stokje en je hebt heerlijke Thaise spiesjes. Even een ander soort sateetje. De spiesjes kun je grillen op een grillpan of op de barbecue. Maak het af met verse koriander en gefrituurde uitjes en smullen maar. Lekker met een homemade Thaise salade met taugé, witte rijst of gebakken rijst. Hier het makkelijke en lekkere recept voor Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

500 gram kippendijfilet
2 el currypasta
50 ml kokosmelk
Een bosje koriander
Een handje gefrituurde uitjes

Bereiding Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk

Was en snijd de dijfilet in niet te kleine blokjes. Schep de groene currypasta erbij en schenk de kokosmelk erover. Roer goed door elkaar en laat minimaal een uur marineren in de koelkast. 

Haal de dijfilet uit de koelkast en rijg spiesjes ervan. Verwarm de grillpan en bak de spiesjes tot de kip gaar is. De spiesjes kunnen ook prima op de barbecue gebakken worden. 

Hak de koriander fijn. Strooi de koriander over de spiesjes. Verdeel ook de gefrituurde uitjes erover. 

Thaise kipspiesjes met groene curry en kokosmelk

Klik hier voor meer Thaise recepten

Klik hier voor meer lekkere marinades

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links