Surinaamse Javaanse kipsaté

Surinaamse -Javaanse kipsaté, wie is er niet gek op. Goede saté kan ik heel erg waarderen. Mijn moeders recept van de (voor mij perfecte) marinade, mag ik met jullie delen. En… dit is veel makkelijker dan verwacht. Je moet de juiste kruiden in huis hebben en bij elkaar gooien, that’s it. De combinatie van alle kruiden, zoals korianderzaad, gemberpoeder, komijn en ga zo maar door, geven de juiste smaak aan deze spiesen. Lekker met Surinaamse nasi, bami of met brood. Pindasaus erover en geniet maar.
Deze spiesen zijn ook geschikt voor op de barbecue!
Ingrediënten
500 gram kippendijfilet
1 tl van de volgende kruiden:
– gemalen komijn
– korianderzaad
– gemberpoeder
– knoflookpoeder
– uienpoeder
1 el ketjap manis
1 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
2 el zonnebloemolie
2 tl zout
Optioneel
1 pak pindasambal (pittige pindasaus)
4 tl gebakken uitjes
Bereiding Surinaamse Javaanse kipsaté
Snijd de dijfilet in blokjes en snijd het overtollige vet weg.
Voeg alle gedroogde kruiden toe. Schenk de zonnbeloemolie erover. Vervolgens schenk je de sojasaus en ketjap manis erbij. Meng dit goed door elkaar.
Laat de kipstukjes in een gesloten bak marineren in de koelkast.
Vervolgens rijg je de kipstukjes op een satéprikker. Grill de spiesen op een grillpan, contactgrill of op de barbecue. Verwarm ondertussen de pindasaus volgens de verpakking.
Serveer de spiesen met pindasaus en gebakken uitjes.
Kijk voor het recept van de nasi op deze link

Shoesma
Hi Priya, wat een goed recept, dank je wel! De hoeveelheid zout was mij wel iets teveel, maar dat is eenvoudig aan te passen.
Priya
Wat goed om te horen! Dankjewel voor het delen.
En ja, minder zout kan prima hoor.
Groet, Priya