Mini kipspiesjes met sojasaus

Deze mini kipspiesjes gemarineerd is sojasaus zijn een perfect hapje voor een feestje of tapasavond. De kipspiesjes zijn gemakkelijk te maken, heerlijk en ze zien er ook nog een schattig uit.  Door de kippendijfilet is zijn de kipstukjes lekker mals, spies ze aan prikkertje en smullen maar. Een supersnel hapje wat echt iedereen lekker vindt.

Voor +/- 30 minispiesjes

Ingrediënten

1 kilo kippendijfiet
2 el kipkruiden van het merk Dalamaya —>
2 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy No.1)
1 el ketjap manis 
2 el zonnebloemolie
Tapasprikkers

Bereiding Mini kipspiesjes met sojasaus

Begin met het snijden van de kippendijfilet in blokjes. Verwijder de vetrandjes alvorens je blokjes snijd van ongeveer 3 tot 5 cm. Vervolgens marineer je de kippendijfiletblokjes met de kipkruiden en sojasaus. 

Pak een wok of hapjes pak en schenk de zonnebloemolie erin. Bak de gemarineerde kipstukjes tot ze gaar zijn. Schep dit uit de pan en laat het afkoelen.

Rijg aan de tapasprikkers ongeveer 3 stukjes kip per stokje. Serveer op een mooi bord. 

Je kunt de spiesjes even opwarmen voor het eten. Ook koud zijn ze lekker. Lekker met een dipje als chilisaus of Sriracha saus.  

Klik hier voor meer recepten met kippendijfilet

Klik hier voor meer hapjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links