Mini pitabroodjes met kipgehaktburgers

Mini pitabroodjes met kipgehaktburgers. Ik maak regelmatig zelf kipburgers, lekker met kipkruiden en zoute sojasaus. Je kan ze op de barbecue gooien, lekker op de gourmet of op een pitabroodje als fusion kiphamburger met gegrilde paprika. Je kan deze natuurlijk ook mini maken. De burgers zijn zo gebakken. Lekker met rucola en mayonaise. Je kan dit prima voorbereiden door de burgers eerder op de dag te bakken en tijdens een feestje even op te warmen in airfryer of in de koekenpan. Hier mijn recept.

Voor 10 pitabroodjes met kipburgers

IngrediΓ«nten:

500 gram kipgehakt
2 uien
3 el olie
2 el zoute sojasaus (Yellow Label Black Soy)
1 el paneermeel
2 tl gehaktkruiden
1 zak mini-pitabroodjes
Mayonaise
1 zakje rucola

Bereiding

Meng het kipgehakt met gehaktkruiden, zoute sojasaus en paneermeel. Snijd 2 uien fijn en meng dit door het gehakt. Schenk een beetje olie in een koekenpan en laat de pan op een zacht vuurtje. Pak ongeveer 2 eetlepels kipgehakt en draai een balletje van in je hand. Maak deze plat in je hand en leg deze voorzichtig in de pak. Bak de burger rondom gaar. Als alle burgers klaar zijn leg je deze apart op een bord met folie erop.

Verwarm vervolgens de pitabroodjes in de gril of broodrooster. Snijd deze open en leg de burger erin. Een klodder mayonaise erop, wat rucola en de burger mag dicht. Leuk om te serveren met een prikkertje erdoor.