Kip pesto met olijven

Kip pesto genovese met olijven. Je ziet dit vaak in de kant-en-klaarverpakkingen voorbij komen, maar wist je dat dit heel makkelijk zelf te maken is? Ik koos voor kippendijfilets. Kippendijfilets zijn sappiger en smaakvoller dan kipfilets. Marineer de dijfilets met pesto en strooi er wat kalamata olijven op en schuif zo de oven in. Je hebt er helemaal geen omkijken naar. Wil je pesto zonder melk en noten? Gebruik vegan pesto .Ik gebruikte Costa Ligure Pesto Genovese BIO, omdat deze koemelkvrij én notenvrij is. Deze pesto is gewoon te koop bij de supermarkt. Makkelijk te maken, want de dijfilets garen in de oven.  Heel lekker met een spaghetti agliolio, pasta in tomtatensaus, couscous en zelfs met rijst. Hier het lekkere en makkelijke recept.

Ingrediënten

4 kippendijfilets
1/2 potje Costa Ligure Pesto Genovese Bio
12 Costa Ligure Italiaanse zwarte olijven 

Bereiding Kip pesto met olijven

Verwarm de oven voor op 175 graden. 

Was de kippendijfilets en snijd de vetrandjes van de dijfile. Daarna snijd je de kippendijfilet een centimeter schuin in. Niet helemaal doorsnijden, maar alleen een grove snede maken.

Pak een ovenschaal en leg de dijfiles erin. Smeer de pesto met een lepel in de sneden en over de kippendijfilets. Verdeel de olijven erover. 

Leg de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in pesto 40 minuten. 

Kip pesto met olijven

Klik hier voor meer recepten met pesto