Kip pesto genovese met olijven. Je ziet dit vaak in de kant-en-klaarverpakkingen voorbij komen, maar wist je dat dit heel makkelijk zelf te maken is? Ik koos voor kippendijfilets. Kippendijfilets zijn sappiger en smaakvoller dan kipfilets. Gemarineerd met pesto en wat kalamata olijven erop en het kan zo in de oven. Je hebt er helemaal geen omkijken naar. Los van dat het makkelijk te maken is, kan ik de kant-en-klare kip in pesto uit de supermarkt meestal niet eten. De pesto die meestal gebruikt wordt zit vol met kaas en cashewnoten. Ik gebruikte Costa Ligure Pesto Genovese BIO, omdat deze koemelkvrij én notenvrij is. Deze pesto is gewoon te koop bij de supermarkt. Makkelijk te maken, want de dijfilets garen in de oven. Heel lekker met een spaghetti agliolio, pasta in tomtatensaus, couscous en zelfs met rijst. Hier het lekkere en makkelijke recept.
Ingrediënten
4 kippendijfilets
1/2 potje Costa Ligure Pesto Genovese Bio
12 Costa Ligure Italiaanse zwarte olijven
Bereiding
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Was de kippendijfilets. Na het schoonmaken van de stukken (de vetrandjes wegsnijden etc), snijd ik de dijfilets in. Niet helemaal doorsnijden, maar alleen een grove snede maken.
Pak een ovenschaal en leg de dijfiles erin. Smeer de pesto met een lepel in de sneden en over de kippendijfilets. Verdeel de olijven erover.
Leg de ovenschaal in het midden van de oven en bak de kip in pesto 40 minuten.
