Kipspiezen met kipkruiden en saffraan voor op de barbecue

Kipspiezen met kipkruiden en saffraan voor op de barbecue. Dit is mijn hit op elke barbecue. Ik heb dit recept van een Marokkaanse ou-collega gekregen en het is zo fantastisch. Zelf houd ik ook erg van groente, dus ik rijg er nog wat paprika en ui doorheen. Een soort Arabische shashlik. Dit moet ik met jullie delen. Het is nog lekkerder om de kip een dag van te voren te marineren, zodat de smaken goed intrekken. Hier het recept
Voor 30 grote spiesjes
Ingrediënten 
1.5 kilo kippendijfilet
3 paprika’s (alle kleuren)
2 uien
¼ zakje Dalamaya kipkruiden (te koop bij Marokkaanse en Turkse winkel of bij de Oriental)
1 zakje saffraanpoeder
1/2 bosje koriander
2 tl knoflookpoeder
1 bouillonblokje
2 el olijfolie
Bereiding Kipspiezen met kipkruiden en saffraan
Snijd de dijfilet in grove blokjes. Marineer de kipstukken met de kruiden, saffraan, knoflookpoeder, bouillonblok en olijfolie. Roer dit goed door elkaar. Hak de koriander fijn en roer deze er ook door. Je kip is nu klaar.
Tip: Kook water en laat de satéstokjes even weken in een ruim bak. Dit zorgt ervoor dat de stokjes op de barbecue niet verbranden.
Snijd ondertussen de paprika in grote blokjes en hak je ui in 8 delen. Rijg met als eerst een blokje kip, dan een paprika, kip, stukje ui, kip, paprika, en sluit af met weer kip.
Voila, het spiesje is klaar. Het is leuk om per spies verschillende kleuren paprika te gebruiken.
Je kan de spiesjes op de barbecue klaarmaken, maar het kan ook prima onder de grill.