Teriyaki vleugels, barbecue of oven

Teriyaki vleugels, barbecue of oven

Teriyaki vleugels, heerlijk van de barbecue of uit de oven. Kippenvleugels zijn onmisbaar op een barbecue, feestje of borrel. Deze Teriyaki vleugels marineer je van te voren lekker met de Kikkoman sausjes, hierdoor hoef je ook geen zout toe te voegen. Door de barbecue of oven krijgen de kippenvleugels een lekker krokant jasje. Wil je sticky Teriyaki vleugels? Na bereiding schenk je er nog een beetje teriyaki saus over de gebakken vleugels en je hebt heerlijke sticky wings. Lekker om af te maken met wat verse peterselie of koriander en bosui. Deze vleugels zijn ook heel lekker met witte rijst, nasi of noodles. De vleugels zijn zo klaar en je hebt weinig voorbereidingen nodig. Lees hier het recept. 

Ingrediënten

1 kilo kippenvleugels
5 el Kikkoman Teriyakisaus roasted garlic (voor de marinade)
2 el Kikkoman Teriyakisaus roasted garlic  (voor de sticky wings)
2 el Kikkoman sojasaus1 el zonnebloemolie
1 handje fijngehakte koriander (of peterselie)
2 stengels bosui

Bereiding

Maak je de vleugels uit de oven, verwarm dan de oven voor op 180 graden. Bedek een bakplaat met bakpapier. 

Halveer de vleugels. Schenk de Kikkoman sojasaus en Kikkoman Teriyakisaus roasted garlic erover. Voeg de zonnebloemolie toe. Meng dit goed door elkaar. Verdeel de vleugels over de bakplaat en bak dit ongeveer 30 minuten.

Wil je sticky Teriyaki vleugels? Schenk er nu 2 el teriyaki saus over en je hebt heerlijke sticky wings. 

Hak de bosui en koriander (of peterselie) fijn en strooi dit overheen. Eet smakelijk!

Geef een antwoord

*