15x lekkere vegan recepten

Lekkere vegan recepten. Veganistisch eten zien we steeds meer om ons heen en het is lang niet zo moeilijk meer als we dachten. Plantaardig eten is vegetarisch eten, maar ook zonder melk, eieren, kaas, noem maar op. Je kunt je maaltijd vullen met lekker veel groente, tofu of tempeh, vleesvervangers of bonen, linzen en peulvruchten. Ik ben allergisch voor koemelk, waardoor vegetarisch eten bij mij al snel vegan is. Vegan eten is iets wat in diverse keukens heel smaakvol is. Indiaas, Thais, Marokkaans, Italiaans of Surinaams, ook in deze keukens vindt je de heerlijkste vegan maaltijden. Ik maak smaakvolle Vegan curries, wokgerechten, soepen, of lekkere hapjes. Jalfrezi met aubergine, Mediterraanse lasagne, Udon noodles met tofu, Gebakken tempeh, Couscous met falafel, noem maar op. Hier een verzamelen van wel 15 vegan recepten.
1. Vegan pastasalade met geroosterde groente en pesto genovese
Deze pastasalade is heerlijk als lunch of diner. Je mist totaal geen vlees of vis door de bite van de geroosterde groentes. Ik heb twee hele courgettes, paprika’s en een bak champignons toegevoegd. De Pesto Genovese BIO is helemaal koemelk- en notenvrij en gemaakt van knoflook en basilicum. Deze salade staat in een half uurtje op tafel en je hebt gelijk een flinke schaal. Hier het recept.

2. Surinaamse Ketjap Tofu
De plantaardige vleesvervanger, die je gemakkelijk zelf kunt maken. Tofu, ook wel Tahoe genoemd, is gemaakt van soja en bevat veel eiwitten. Voor dit gerecht marineer ik de tofu met ketjap manis, zoute sojasaus en om het spicy te maken voeg je een Madam Jeannet pepertje toe. Hier het recept.

3. Gekruide couscous met falafel en groentes
Ik ben gek op couscous! Couscous kun je op veel verschillende manieren bereiden, bijvoorbeeld door een salade, maar ook als warm gerecht is dit heerlijk. Dit veganistische gerecht is lekker kruidig door de toevoeging van kurkuma, komijn en ras-el-hanout. Lekker met aubergines, courgette en paprika. Niet te missen in de verzameling lekkere vegan recepten. Hier het makkelijke recept.

4. Kisir, Turkse bulgur salade
Kisir is een Turkse bulgur salade gemaakt van fijne bulgur, verse kruiden en rauwkost. Dit is een traditioneel Turks recept wat vaak geserveerd wordt bij de mezze. Deze frisse salade is ook lekker als bijgerecht of bij de barbecue. Het is een makkelijk recept, er komt alleen veel snijwerk bij kijken. Het is een koude salade, helemaal vegan. Je kan erbij eten wat je wilt. Hier het recept.

5. Vegetarische Tjap Tjoy
Ik ben gek op tjap tjoy! Tjap Tjoy, letterlijk vertaald gemengde groente, is een kleurrijk Chinees gerecht met veel groente. Een gezond maaltje en super smaakvol. En dat kan je heel makkelijk zelf maken, zonder pakjes en zakjes. In de Surinaamse keuken zie je veel Chinese en Indische invloeden, Tjap Tjoy is hier een voorbeeld nu van. Hier het recept.

6. Pasta met Mediteraanse groenten en olijven
Dit lekkere maaltje staat zo op tafel en is rijkelijk gevuld met courgette, aubergine, champignons, paprika en zwarte olijven. Maak een smaakvolle tomatensaus met passata, bouillonblok en gedroogde Italiaanse kruiden. Toef af met verse basilicum en geniet. Dit recept voor pasta met Mediterraanse groenten en olijven is ook nog eens helemaal koemelkvrij. Hier het makkelijk recept.

7. Thaise rode vegan curry met jackfruit
Thaise curry’s maak ik regelmatig, heerlijk vind ik het. Rood of groen of ik maak er een lekker soepje van. Nu een keer met jackfruit. Jackfruit heeft een flinke opmars in culinair Nederland gehad en zie je overal terug. Wat een leuk plantaardig alternatief. Hier het recept.

8. Lehdes – Marokkaanse linzensoep
Lehdes, of ook wel geschreven als Le3des, is een traditionele Marokkaanse linzensoep. Deze Marokkaanse soep is goed gevuld met linzen en tomaten en is ook super smaakvol. De soep is makkelijk te maken en ook nog eens heel gezond. Ik vind de combinatie van linzen, kruiden als kurkuma, komijn en koriander zo goed bij elkaar passen. Lees hier het recept.

9. Vegan lasagne met Mediterraanse groente
Vegan lasagne gevuld met Mediterraanse groente in een heerlijke tomatensaus. Én zonder pakjes en zakjes. Deze tomatensaus maak je namelijk gemakkelijk zelf met tomatenblokjes. De lasagne is gevuld met aubergine, courgette, champignons en paprika. Je merkt niet eens dat er geen vlees in zit, want het is smaakvol en goed gevuld. Onmisbaar in de verzameling lekkere vegan recepten. Hier het recept.

10. Indiase Jalfrezi curry met aubergine
Jalfrezi is een Bengaals curry gerecht dat in heel India populair is. Normaliter is het hoofdingrediënt vlees, vis of paneer, maar deze curry is met aubergine. De Jalfrezi curry is in Engeland zo populair dat het de Tikka Masala heeft ingehaald. Deze curry breng je op smaak met veel gedroogde en verse kruiden. Verder maak de dikke curry met tomaten en paprika. Jalfrezi curry is wat bewerkelijk, maar zooo lekker! Hier het recept.

11. Gebakken Tofu met Choy Sum en verse Udon Noodles.
Choy Sum is een Chinese bladgroente wat ik ken als ik gewokte groente bij een Chinees restaurant bestel. Het lijkt een beetje paksoi, en je kunt dit vinden bij de grotere toko’s zoals bijvoorbeeld Amazing Oriental. Als je het niet kunt vinden, past paksoi hier ook perfect bij. Dit recept is helemaal vegan wanneer je gebruikt maakt van vegetarische vissaus. Voor dit gerecht bak de tofu eerst rondom bruin, laat goed uitlekken en wok daarna op met sojasaus, gemberpoeder, vissaus en een chilipepertjes. De Choy sum en udon noodles door wokken en klaar. Hier het makkelijk recept.

12. Iraanse linzensoep met tomaat en courgette
De Iraanse keuken maakt veel gebruik van linzen, heerlijk vind ik dat. Dit gezonde soepje vult erg goed en is heel smaakvol. Een lekkere soep met stukjes aardappelen en linzen. Ik voegde er nog wat courgette aan toe en smullen maar. Voor een scherpe smaak, kun je er gedroogde chilivlokken aan toevoegen. Hier lekkere en simpele recept.

13. Vegan pastaschotel uit de oven
Deze vegan pastaschotel uit de oven is een ideaal gerecht om op een drukke dag te maken voor meerdere personen. Je hebt namelijk in één keer een flinke schaal pasta. De vegan pastaschotel uit de oven is gevuld met veganistische gehakt, courgette, paprika’s en olijven in een rijke tomatensaus. Strooi er wat plantaardige kaas over en schuif het maar de oven in. Leuk dat je nu zoveel gerechten vegan kan maken. Hier het makkelijke recept.

14. Indiase aloo gobi, curry van bloemkool en aardappel
Letterlijk vertaald aardappel met bloemkool, is een populair vegetarisch curry. Het recept van aloo gobi is heel makkelijk. Dit gerecht staat in een half uur op tafel. Ik gaf er wel een beetje mijn eigen twist aan qua gemak of wat ik niet in huis had. Het smaakte alsnog verrukkelijk. Aloo gobi is lekker met rijst, naan en zelfs met Surinaamse roti. Hier het recept.

15. Romige vegan risotto met geroosterde groente
Een romige risotto met geroosterde groente, helemaal vegan. Deze risotto is rijkelijk gevuld met kastanjechampignons, courgette en gele trostomaatjes. De groente rooster je in de oven, dus geen omkijken naar. Ondertussen kan je de romige risotto maken met plantaardige boter. Risotto is niet moeilijk te maken, maar altijd wel tijdrovend. Met een beetje geduld, heb je deze heerlijke maaltijd op tafel. Hier het recept.
