Wijn past overal bij

Wat drink jij het liefst bij een feestje?

Feestjes! Heerlijk, toch? Gezellig bijpraten met leuke mensen, een prettige sfeer en vaak ook nog fijne hapjes en drankjes, want wijn past overal bijZelfs als het om een feestje van je werk gaat of een andere feestelijke gelegenheid waar je eigenlijk semi-verplicht heen gaat, valt er meestal best wat van te maken. Zoals je weet ben ik gek op wijn. Met een zwager als vinoloog ben ik er goed bekend mee. Ik ga regelmatig naar wijnproeverijen of op wijnreis. Ben jij net als ik een gek op wijn.

Wijnhoeve De Kleine Schorre

Wijn: past overal bij

Nederland staat niet per se bekend om zijn verfijnde cultuur, vergeleken met Italië en Spanje bijvoorbeeld. Als het om alcohol gaat kom je op feestjes dus al snel op een simpel biertje of een simpele (bonus) wijn. Gelukkig verandert dit wel steeds meer. Op steeds meer feestjes wordt steeds betere wijn gedronken en zo langzaam maar zeker gaan we ook steeds meer een cultuur ontwikkelen op dat gebied.

Wijn past overal bij

Wijn is een perfect drankje voor bij de borrel. Je drinkt het niet in een paar slokken weg, dus met een glas wijn heb je een flink tijdje een glas in je handen waar je zo nu en dan eens aan kan nippen. Bovendien heb je op het gebied van wijn enorm veel keuze. Misschien geniet jij tijdens een feestje wel het liefst van een lekkere Merlot wijn die je zelf niet dagelijks in huis hebt? Of ben je net als ik helemaal gek op Sauvignon Blanc. Dan is het feestje al snel extra geslaagd! Ook een fijne Italiaanse wijn doet het prima tijdens feestelijke gelegenheden, en wordt steeds populairder.

Franse cuisine met een twist bij Bar Bistro Speakers op de Maliestraat in Den Haag

Bubbels: als er echt wat te vieren valt

Valt er iets groots te vieren? Of het nu om een zakelijke of juist een privéaangelegenheid gaat geldt dat zodra het écht feestelijk wordt, we er uit traditie graag een glaasje bubbels bij schenken. Niets zo feestelijk als dat, toch? Cava, Prosecco of Champagne, ik ben er gek op. In Nederland wordt er per saldo maar weinig van gedronken. Even een glaasje om te proosten, en dan snel over op iets anders dat wel lekker is. Dat kun je voorkomen door je mousserende wijn of champagne met minstens zoveel zorg uit te kiezen als je reguliere wijn, want ook hier is veel meer mogelijk dan je misschien denkt. Wist je dat in Spanje Cava zeer regelmatig bij de borrel gedronken wordt?

Wijn past overal bij

Fris: als je nog moet rijden of liever nuchter blijft

Al is een feestje nog zo gezellig, en wordt het met wat alcohol op misschien nóg gezelliger, er kunnen altijd goede redenen zijn om het op een glaasje fris te houden. Als je nog moet rijden dan is dat natuurlijk sowieso de beste keuze.Ook als je na het feest nog aan het werk moet, de volgende dag weer vroeg op of gewoon liever scherp wilt blijven, is een glaasje frisdrank of sap een goede keuze. Alcoholvrije wijn, cocktails of andere drankjes zijn tegenwoordig leuke vervangers, Ik doe graag op deze manier mee wanneer ik met de auto op een feestje ben. Daar worden de echt goede feestjes echt niet minder gezellig van!

Wijn: past overal bij

Dit betreft een gesponsord artikel