Gekruide couscous met falafel en groentes

Gekruide couscous met falafel en groentes. Ik ben gek op couscous!  Couscous kan je op veel verschillende manieren bereiden. Bijvoorbeeld door een salade, maar ook als warm gerecht is dit heerlijk. Dit veganistische gerecht is lekker kruidig door de toevoeging van kurkuma, komijn en ras-el-hanout. Lekker met aubergines, courgette en paprika.  De falafel bak je apart en roer je er op het eind dorrheen. Maak je gerecht af met verse kruiden als peterselie of koriander. Deze schotel is makkelijk te maken en snel klaar. Hier het makkelijk recept. 

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

200 gram couscous
1 ui
2 tenen knoflook
1 courgette
1 aubergine
1 rode paprika
1 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl Ras-el-hanout
2 volle tl tomatenpuree
12 stuks falafel
Verse koriander of peterselie

Optioneel: 1 tl chilivlokken

Bereiding gekruide couscous met falafel en groentes 

Bak de falafel in een koekenpan of in de airfryer (15 minuten).

Snijd de courgette en aubergine in smalle kwartjes en snijd paprika in stukken.  
Hak de ui in kleine stukjes en bak dit in olijfolie. Doe de knoflook door de pers bij de uien. Bak de groentes mee.

Ondertussen maak je de couscous. Pak een ruime kom en meng de couscous met 200 ml kokend water. Even met een vork erdoorheen en dek deze kom af met een bord. Als alle vocht is opgenomen is de couscous klaar.  Dit is binnen +/- 10 minuten.

Voeg de couscous bij de groenten en gooi de kurkuma, komijn en Ras-el-hanout erbij. De tomatenpuree mag er ook bij en meng dit goed door elkaar.
Wil je het gerecht wat pittig hebben, gooi er een theelepel chilivlokken bij.

De falafel roer je ook voorzichtig door de couscous, pak op dat je de falafel niet kapot maakt.  Roer dit ongeveer 5 minuutjes goed door en voila! Serveer de gekruide couscous met falafel en groente in een mooie schaal. Eet smakelijk en geniet.

Klik hier voor meer recepten met couscous.

Klik hier voor meer recepten met falafel.

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links