Pittige zalmsalade met Madame Jeannette

Pittige zalmsalade met Madame Jeannette, lekker pikant en smaakvol. Deze pittige zalmsalade maakte de Surinaamse visboer Kapitein Jack uit Den Haag altijd. Dit maakte ik natuurlijk thuis na. Je bakt de gerookte zalm met tomaten en een Madame Jeanette pepertje erbij en voila! Met vier ingrediënten heb jij deze pittige zalmsalade op tafel staan. Heerlijk op brood, op een toastje of zelfs met rijst. Het is een vissalade met een Surinaamse twist, net als Surinaams broodje sardines in tomatensaus, Morjon. Wil je er nog er andere lekkere broodsalades bij? Ik heb ook recepten van Homemade Eiersalade, Homemade Makreelsalade, of Tonijnsalade met mais en kidneybonen.

Deze pittige zalmsalade met Madame Jeanette is zo lekker! Zout, spicy, en zowel lekker warm als koud. Je kan dit maken met de restjes gerookte zalm of gerookte zalmsnippers. Wil je het niet zo pittig, je kiest zelf hoeveel Madame Jeannette je erin doet. Hier het makkelijke recept.

Voor 300 gram

Ingrediënten

300 gr gerookte zalmfilet of zalmsnippers
2 tomaten
1 kleine Madame Jeannette peper
1 el zonnebloemolie

Bereiding Pittige zalmsalade met Madame Jeannette

Snijd de gerookte zalmfilet fijn.

Pak een koekenpan met hoge rand of kleine hapjespan. Schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is voeg je de zalm toe. Zet het vuur zachter.

Snijd ondertussen de tomaten in kleine blokjes en gooi bij de zalm. Snijd daarna de hoeveelheid Madam Jeannette als gewenst fijn en roer erdoor. Als je het niet te pittig wilt, voeg de pitten niet toe. 

Roer regelmatig door tot de zalm helemaal fijn is en alle tomaten zijn opgenomen.  Dit is na ongeveer 15 minuten. Voeg GEEN zout toe aan dit gerecht, gerookte zalm is al zout genoeg.

aPittige zalmsalade met Madame Jeannette

Klik hier voor meer Surinaamse recepten