Thaise rode vegan curry met jackfruit

Thaise rode vegan curry gevuld met jackfruit. Thaise curry’s maak ik regelmatig, heerlijk vind ik het. Rood of groen, gevuld met kip, mosselen of visfilet of maak er een lekker soepje van. Nu een keer met jackfruit. Jackfruit heeft een flinke opmars in culinair Nederland gehad en zie je overal terug. Ik at Jackfruit al meerdere keren als vleesvervanger, zoals een broodje pulled jackfruit i.p.v. pork of een taco met jackfruit. Wat een leuk plantaardig alternatief.

Op de Culiperslunch kreeg ik het kookboek Jackfruit van Jessica Lek. Nu werd het tijd om hiermee aan de slag te gaan. In dit boek staan genoeg ideetjes met jackfruit en wat mij het meest aansprak was de gele Thaise curry. Lees hier meer over dit boek. Ik maak er een Thaise rode vegan curry met jackfruit van. Vul de curry met verse broccoli en snijbonen. Snel klaar, helemaal vegan en een lekker maaltje! Hier het recept.

Voor 2-3 personen

IngrediΓ«nten

1 jackfruit uit blik
2 el Thaise rode currypasta
1 ui
Chilipepertje
Een stengel citroengras
2 limoenblaadjes
400 ml kokosmelk
3 el zonnebloemolie
150 gram broccoli
150 gram sperziebonen
Een paar takjes koriander
1 limoen

Bereiding Thaise rode vegan curry met jackfruit

Open het blik jackfruit en laat het vocht uitlekken. Scheur de jackfruit met je handen boven een kom. Leg apart.

Hak de ui fijn. Pak een wok en schenk hier de zonnebloemolie in. Als de olie heet is, bak de uien hierin. Vervolgens schep je de Thaise rode currypasta erbij en roer goed door. Bak de jackfruit hierin mee.

Daarna schenk je de kokosmelk erbij. Knak de citroengras door de helft en leg hierin samen met de limoenblaadjes. Draai het vuur zacht en laat 5 minuten sudderen. Wil je de curry pittig? Snijd een chilipeper in ringen en roer door de curry, haal je pitjes eruit als het niet te pittig moet worden.

Stoom de broccoli van te voren kort. Roer de broccoli en sperziebonen erdoor en laat nog 5 minuten sudderen.

Als laatst haal je de citroengras en limoenblaadjes uit voor het serveren. Hak koriander fijn en strooi erover. Serveer met een partje limoen.

Lekker met witte rijst.

Klik hier voor meer vegan recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links