Iraanse linzensoep met tomaat en courgette

Iraanse linzensoep met tomaat en courgette. De Iraanse keuken maakt veel gebruik van linzen, heerlijk vind ik dat. Ik zag bij @simplysammiefood een recept van simpele linzensoep, geïnspireerd op een recept van haar Iraanse vader. Deze soep is helemaal vegetarisch en veganistisch. Dit gezonde soepje vult erg goed en is heel smaakvol. Een lekkere soep met stukjes aardappelen en linzen. Ik voegde er nog wat courgette aan toe en smullen maar. Voor een scherpe smaak, kun je er gedroogde chilivlokken aan toevoegen. Hier lekkere en simpele recept. 

Voor 4 personen

Ingrediënten

400 gram tomatenblokjes uit blik
250 gram iets kruimige aardappelen
1 courgette
1 ui
3 tenen knoflook
1 citroen
1,5 tl kurkuma
1 tl chilivlokken
9 el rode gedroogde linzen 
2 groentebouillonblokjes
2 olijfolie
Zout naar smaak

Bereiding Iraanse linzensoep met tomaat en courgette

Versnipper de ui en pers de knoflook uit. Je kan dit ook samen fijn maken in de chopper. Schil en snijd de aardappel in kleine blokjes.  Was de courgette en snijd in even kleine blokjes.

Pak een soeppan en bak hierin met olijfolie het uien en knoflookmengsel. Als de uien glazig zijn, voeg je de kurkuma en chilivlokken toe. 

Vervolgens voeg je de tomatenblokjes, de aardappelen, courgette en linzen toe. Schenk 1 liter water erbij en roer goed door elkaar. Doe de bouillonblokjes erbij en laat 25 minuten pruttelen op middelhoogvuur met de deksel er (schuin) op. 

Snijd de citroen in parten en serveer met een partje citroen.

Klik hier voor meer soep recepten