Romige vegan risotto met geroosterde groente

Een romige risotto met geroosterde groente, helemaal vegan. Deze risotto is rijkelijk gevuld met kastanjechampignons, courgette en gele trostomaatjes. De groente rooster je in de oven, dus geen omkijken naar. Ondertussen kan je de romige risotto maken met plantaardige boter. Risotto is niet moeilijk te maken, maar altijd wel tijdrovend. Met een beetje geduld, heb je deze heerlijke maaltijd op tafel. Helemaal vegetarische en veganistisch. Hier het recept.

Voor 3-4 personen

Ingrediënten

300 gram risottorijst
50 gr plantaardige margarine
2 el olijfolie
2 el vegan geraspte kaas
1 ui
3 tenen knoflook
1 bakje kastanjechampignons
1 courgette 
Een trosje gele trostomaatjes
2 groente bouillonblokjes
2 tl Italiaanse kruiden

Een paar takjes bieslook

Bereiding romige vegan risotto met geroosterde groente

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de courgette en snijd in kleine blokjes. Veeg je kastanjechampignons schoon en hak in kwarten. Pak een bakplaat en leg hier bakpapier in. Verdeel de courgette en kastanjechampignons erover en schenk er olijfolie over. Strooi de Italiaanse kruiden erover. Zet de trostomaatjes ernaast. Leg de bakplaat 20 minuten in de oven. 

Pak een kan of steelpan en schenk hier 1 liter kokend water in. Voeg de groente bouillonblokjes toe en roer door. 

Hak de ui fijn. Pak een ruime pan en leg de plantaardige boter hierin. Als de boter gesmolten is voeg je de uien toe. Pers de knoflook met een knoflookpers ui in het boter. Roer goed door. Voeg de risottorijst toe. Pak een soeplepel en voeg 2 scheppen bouillon toe. Roer door. Elke keer als het vocht opgenomen is voeg je 1 schep bouillon toe. Blijf goed doorroeren. Herhaal dit tot de rijst zacht is. 

Als de risotto klaar is roer je de groente erdoor. Hak de bieslook fijn en strooi erover.

Klik hier voor meer risotto recepten

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links