6x lekkere recepten voor Sinterklaas

Het avondje van Sinterklaas komt er weer aan en wat voor lekkers komt er op tafel? Hier een leuke verzameling van lekkere en makkelijk recepten voor het heerlijk avondje. Lekkere recepten voor Sinterklaas voor de kleintjes, maar ook lekker stevige of spicy gerechten voor de ouders. Dit is een verzameling van hapjes, hoofdgerechten en natuurlijk zoet. Lees verder voor de lekkere recepten voor Sinterklaas bij jouw op tafel.

1. Hartige banketletter met kipgehakt

Dat een banketletter niet alleen maar zoet hoeft te zijn, bewijst dit recept. Deze letter van bladerdeeg is gevuld met kipgehakt en kruiden. Vooral lekker als het warm is. En wist je dat je dit prima een dag van te voren kan maken? Even opwarmen in de oven en aanvallen maar.

Lekkere recepten voor Sinterklaas

2. Homemade erwtensoep met kip

Erwtensoep, of snert, is wel een typisch december gerechtje. Makkelijk te maken in een grote hoeveelheid. Dit recept is met kipfilet en kiprookworst. Zo wordt het een warme Sint avond.

Lekkere recepten voor Sinterklaas

3. Kip worstenbroodjes

Een hapje dat zowel voor jong als oud een groot plezier is. Voor de kids naturel en voor de volwassenen kan je ze pittig maken met Srirachasaus erin.

Lekkere recepten voor Sinterklaas

4. Arretjescake met kruidnoten

Na al dat hartig is het tijd voor wat zoets. Bijvoorbeeld deze arretjescake, gemaakt met kruidnoten. Een perfect recept om een dag van te voren te maken. Hier hoef je geen keukenprinses voor te zijn, dit is echt zo gemaakt.

Lekkere recepten voor Sinterklaas

5. Marmercake

Mijn favoriete cake, de marmercake. Ziet er heel mooi uit en is super luchtig. Een goede cake is altijd geslaagd op het heerlijk avondje.

Lekkere recepten voor Sinterklaas

6. Sinterklaasplank

Niet alleen een een kinderfeest, ook voor de volwassenen is het een gezellig feest. Lekker borrelen, mooi wijntje erbij en een goed gevulde borrelplank. Lekkere kazen, zoals geitenkaas, manchego of oude kaas, komkommer, toastjes, noem maar op. Dit kun je ook in een Sintthema presenteren. Leg alles in de vorm van een S. Kijk hier hoe je de plank maakt.

Sinterklaasplank

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links