15x lekkere hapjes voor bij de voetbal

Lekkere hapjes voor bij de voetbal, want we kunnen zo genieten van het EK of WK. De straten kleuren oranje en de sfeer zit er dik in. Een voetbalwedstrijd kijken doe je niet met een 3-gangendiner aan tafel, maar met een tafel vol lekkere hapjes met je familie en vrienden. Zo kijk ik het liefst de voetbalkampioenschappen. Geen gezonde salades, maar fastfood en fingerfood. En weer begint de voorpret voor mij om allemaal lekkers op tafel te zetten, wat je zo in je mond kunt stoppen. Want niemand wilt zijn blik verliezen van de televisie. Ik heb een paar homemade hapjes voor je verzameld. Lekker een volle tafel met nachosschotel met kipgehakt en kaas, Vegetarische bitterballen van oesterzwam, mini kipspiesjes, wrapjes, worrstenbroodjes, bruschetta’s met olijven en kipshoarma pasteitjes. Of wat dacht je mini pitabroodjes met kipgehaktburgers, pasteitjes met spinazie en feta of homemade hummus. Met deze hapjes scoor jij zeker punten bij je familie en vrienden. Kijk hier voor alle recepten voor een goed gevulde hapjesplank.
1. Nachosschotel met kipgehakt en kaas uit de oven
Een ovenschotel met nachos en kipgehakt uit de oven, belegd met een dikke laag (vegan)kaas. Dit heerlijke comfortfood gerecht is nu ook koemelkvrij te maken. De ovenschaal bestaat uit een laag met kipgehakt, kidneybonen en mais in een tomatensaus, tortilla nachochips erop en een flink berg geraspte vegan kaas. Voor een pittige smaak voeg je nog wat jalapenopepers toe en smullen maar. Maak het af met zelfgemaakte guacamole en tomatensalsa. Hier mijn recept.

2. Pittige kip worstenbroodjes
Zo gemaakt, heel lekker en het ziet er ook nog eens leuk uit. Deze worstenbroodjes zijn iets dikker, omdat ik ze heb gemaakt van de hotdogs van Ikea. Deze zijn 100% kip en hebben een rooksmaak. De kipworstjes van de Islamitische supermarkt zijn ook een goede optie. Rol de worsten in plantaardige bladerdeeg en je hebt een koemelkvrije snack. Voor de kinderen maak ik ze niet pittig. Voor volwassenen voeg ik er een beetje sriracha saus toe. Hier het recept.

3. Kipshoarma pasteitjes
Pasteitjes met kipshoarma. Ik heb al veel soorten pasteitjes met bladerdeeg gemaakt, zoals met kipgehakt en masala, een vegavariant hierop, tonijn en met feta en spinazie. Kipshoarma is altijd lekker, maar zeker ook in een pasteitje. Lekker met knoflooksaus en sambal naast. Ik meng sinds kort mijn eigen shoarmakruiden, maar je mag natuurlijk ook een zakje uit de winkel gebruiken. Dit hapje is sowieso weer een succes op elk feest of borrel. Ze zijn verslavend lekker! Hier het recept.

4. Snelle homemade guacamole
Zelfgemaakte snelle guacamole, ik ben er verzot op. Deze Mexicaanse dip of saus is heel populair. Lekker van smeuïge avocado. Avocado is een vruchtgroente, maar in de supermarkt te vinden onder de groentes. Dit is een perfect vegetarisch hapje. Guacamole kun je kant-en-klaar kopen in de supermarkt, maar dit is natuurlijk veel lekkerder om zelf te maken. En oh zo makkelijk! In 10 minuutjes heb je al een schaal guacamole staan. Hier het recept.

5. Vegetarische Oesterzwam bitterballen
Ik at het vorig op The Christmas Fair in Den Haag en was op slag verliefd. Wat is dat lekker zeg. En.. eindelijk een bitterbal zonder roomboter of slagroom. Toen ik laatst van een blok substraat kreeg waar de Koningsoesterzwam opgroeide, wist ik gelijk wat ik ermee ging maken. Vegetarische bitterballen van oesterzwam natuurlijk. Het was ff veel werk, want ik wilde er gelijk 50 maken. Het resultaat? Echt een heerlijke crispy bitterbal met een romige vulling met een goede bite van de oesterzwammen. Hier het recept.

6. Homemade Libanese hummus
Hummus, van origine een Libanees en Syrisch gerecht of wel mezze, is ook nu ook in Europa erg populair. De mezze of smeersel van kikkererwten en tahine is heel smaakvol. Dit kun je ook heel makkelijk zelf maken. Hummus is helemaal vegan, dus ook populair onder de vegetariërs en veganisten. Hier het makkelijke recept.

7. Wraps met gerookte kipfilet en zongedroogde tomaten
Weer zo een leuk en vooral makkelijk hapje. Voor visite, borrel of een feestje. Maar ook bij de lunch is dit erg lekker. De smaken van de kipfilet en zongedroogde tomaten versterken elkaar en geeft het een Italiaanse twist. De wraps blijven het best plakken als je dit een dag van de voren maakt en in aluminiumfolie wikkelt. Hoef je het de volgende dag alleen maar in stukjes te snijden. Hier het recept.

8. Tandooridip voor je chips
De Dip Tandoori voor je chips. Een makkelijke dip voor je chips met tandoorikruiden en koriander met als basis mayonaise. De dip viel gelukkig goed in de smaak. Ik was zelf ook erg verrast hoe lekker het is om je chips te dippen. Hier het makkelijke recept.

9. Mini pitabroodjes met kipgehaktburgers
Ik maak regelmatig zelf kipburgers, lekker met kipkruiden en zoute sojasaus. Je kan ze op de barbecue gooien, lekker op de gourmet of op een pitabroodje als fusion kiphamburger met gegrilde paprika. Je kan deze natuurlijk ook mini maken. De burgers zijn zo gebakken. Lekker met rucola en mayonaise. Je kan dit prima voorbereiden door de burgers eerder op de dag te bakken en tijdens een feestje even op te warmen in airfryer of in de koekenpan. Hier mijn recept.

10. Mini kipspiesjes met sojasaus
Deze mini kipspiesjes gemarineerd is sojasaus zijn een perfect hapje voor een feestje of tapasavond. De kipspiesjes zijn gemakkelijk te maken, heerlijk en ze zien er ook nog een schattig uit. Door de kippendijfilet is zijn de kipstukjes lekker mals, spies ze aan prikkertje en smullen maar. Een supersnel hapje wat echt iedereen lekker vindt. Hier het recept.

11. Vegetarische pasteitjes met feta en spinazie
Vegetarische pasteitjes met feta en verse spinazie. Ik houd erg van hapjes maken en pasteitjes horen daar altijd bij. Pak echte feta, even mengen met verse spinazie, olijfolie en gedroogde tijm, en vullen maar. Een makkelijk en snel hapje. De pasteitjes zijn het lekkerst als ze net uit de oven zijn. want dan is de kaas is dan goed gesmolten. Hier het recept.

12. Falafel party spiesjes
Dit is een makkelijk, lekker en vegetarisch hapje geschikt voor elke borrel of feestje. Je kan dit makkelijk van te voren maken, want de falafel is koud ook lekker. De partyspiesjes zien er ook nog eens lekker kleurrijk en feestelijk uit. Zelfs de kids lusten het, dus een geslaagde snack. Ook leuk als traktatie, want het snackje is vegan. De spiesjes zijn lekker om te dippen in knoflooksaus. Hier het makkelijke recept.

13. Mediterraans kaasstokjes met geitenkaas, pikante peper en olijven
De bekende Hollandse kaasstokjes kennen we allemaal wel. Ik heb hier een Mediterraans variant op bedacht. Dit is uiteraard net zo makkelijk en heel lekker. Het is nog eens helemaal koemelkvrij en vegetarisch. En ziet het er niet kleurrijk uit? Hier het recept.

14. Bruschetta’s met olijven
De basis is hetzelfde als de traditionele bruschetta, maar in plaats van basilicum heb ik er wat olijven bij gedaan. Kijk hier dit super makkelijke, maar oh zo lekkere recept.

15. Bladerdeegpizza’s met feta en olijven
Met bladerdeeg kan je veel experimenteren, zoals deze mini pizza punten.Deze bladerdeegpizza’s zijn bij mijn familie al een hit! Je belegt ze met wat je wilt en ze hoeven maar een kwartier in de oven. Hierdoor kan je altijd last-minute nog een leuk zelfgemaakt hapje op tafel zetten. Hier mijn mediterraanse versie van het recept met rode ui, feta en olijven. Klik hier voor het recept.
