Homemade Libanese hummus

Homemade Libanese hummus. Hummus is niet weg te denken meer bij het Nederlandse volk. Hummus, van origine een Libanees en Syrisch gerecht of wel mezze, is ook nu ook in Europa erg populair. De mezze of smeersel van kikkererwten en tahine is heel smaakvol. Dit kun je ook heel makkelijk zelf maken. Hummus is helemaal vegan, dus ook populair onder de vegetariërs en veganisten. Je kunt hummus op je brood of cracker smeren, Libanees brood erin dippen, in een wrap smeren, op een pizza en je kan er zelfs mee koken. Traditioneel wordt hummus geserveerd als mezze, vaak als voorgerecht in combinatie met Midden Oosterse Baba Ganoush. Hier het makkelijke recept van homemade Libanese hummus.

Ingrediënten

220 gr kikkererwten uit blik of pot
2 el sesampasta
3 tenen knoflook
2 tl gemalen komijn
80 ml citroensap
4 el olijfolie.
1 tl paprikapoeder

Bereiding

Weeg de kikkererwten af en spoel in een vergiet om. Laat goed uitlekken.

Bak een diepe bak en leg de kikkererwten hierin. Schep de tahinepasta erbij. Pers de tenen knoflook boven de bak uit. Schep vervolgens de komijn erbij. Schenk de citroensap en olijfolie erbij en roer door.

Maal met een staafmixer of ik de chopper het kikkererwtenmengsel tot een gladde en romige puree. Vind je de hummus te dik, schenk er een beetje olijfolie bij. Strooi er een beetje paprikapoeder over.

Serveer in de leuke Lica tapas schaaltjes met Libanees brood in de Medina schaaltjes van Xenos.

Homemade Libanese hummus

Klik hier voor het recept van Midden Oosterse Baba Ghanoush

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links