Bladerdeegpizza’s met feta en olijven

Deze mini pizza’s van bladerdeeg zijn een makkelijk en snel hapje voor de borrel of op feestjes. Ik vind het leuk om elke keer nieuwe hapjes te verzinnen. Je wilt niet elke verjaardag dezelfde hapjes op tafel hebben. Met bladerdeeg kan je veel experimenteren, zoals deze mini pizza punten.
Deze bladerdeegpizza’s zijn bij mijn familie al een hit! Je belegt ze met wat je wilt en ze hoeven maar een kwartier in  de oven. Bladerdeeg heb ik meestal wel in huis. Hierdoor kan je altijd last-minute nog een leuk zelfgemaakt hapje op tafel zetten. Zie hier mijn mediterraanse versie van het recept met rode ui, feta en olijven.
Tip:  Je hebt bij AH en bij Coop of Plus ook Pesto Arrabbiata zonder kaas en noten. 

Voor 10 mini- pizza’s

Ingredienten

1 pakje bladerdeeg
½ potje pesto arrabbiata
½ potje olijven zonder pit
½ pakje feta
1 rode ui
Provençaalse kruiden

Bereiding

Haal de bladerdeegvellen uit de verpakking en leg deze op een snijplank, zodat de vellen iets zachter worden.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Plaats bakpapier op het rooster.

Smeer de bladerdeegvellen in met pesto arrabbiata. Snijd vervolgens de olijven in smalle ringetjes en verdeel dit over de vellen. Snijd de rode ui in halve ringen en verdeel deze ook over de vellen. De feta snijd je ook in kleine stukjes en dit verkruimel je met je vingers over de pizzas.

Als laatst strooi je wat provençaalse kruiden over de pizza’s. Plaats het rooster in de oven.

Na ongeveer 15-20 minuten haal je de pizza’s eruit.

Halveer de vellen en je hebt feestelijke pizzapuntjes.

Wil je de pizza’s op een later moment nog even oppiepen? Schuif ze dan gewoon weer even in een voorverwarmde oven van 150 graden voor 5 minuutjes. Ook in de airfryer zijn de punten in 2 min weer warm.