Kipshoarma pasteitjes

Pasteitjes met kipshoarma. Zoals sommige van jullie misschien wel weten ben ik gek op het maken van hapjes, waaronder ook pasteitjes. Ik heb al veel soorten pasteitjes met bladerdeeg gemaakt, zoals met kipgehakt en masala, een vegavariant hierop, pasteitjes tonijn en mais, met kip in rode pesto met kaaas en vegetarische pasteitjes met feta en spinazie. Kipshoarma is altijd lekker, maar zeker ook in een pasteitje. Lekker met knoflooksaus en sambal naast. Ik meng sinds kort mijn eigen shoarmakruiden, maar je mag natuurlijk ook een zakje uit de winkel gebruiken. Dit hapje is sowieso weer een succes op elk feest of borrel. Ze zijn verslavend lekker! Hier het recept. 

+/- 30 pasteitjes

Ingrediënten

Shoarmakruiden,
voor eigen gemengde shoarmakruiden klik hier (neem de helft van het recept)
300 gram dijfilet 
15 plakken bladerdeeg
1 ei
1 ui
Een rode paprika 
2 el zonnebloemolie
Yildriz knoflooksaus
Sambal

Bereiding Kipshoarma pasteitjes

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de bladerdeegvellen vast uit de vriezer.

Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes en leg dit in een diepe schaal. Schenk de helft van de zonnebloemolie erbij. Strooi de kruiden over de kipreepjes. Meng alles goed door elkaar, tot alle kruiden vermengd is. Leg dit in een gesloten bak in de koelkast. De shoarma is het lekkerst als het eerder marineert, dan trekt de kruiden goed in.

Snijd de ui fijn en snijd de paprika in kleine blokjes. Pak een hapjespan en verwarm de resterende olie. Als het vet heet is, bak je de uien erin. Voeg vervolgens de shoarmareepjes toe.
Als de kip bijna gaar is, bak je de paprika erbij. Laat de kip afkoelen in een schaal. 

Leg 1 vel bakpapier op een ovenrooster. Halveer de bladerdeegvellen over de lengte, zodat je twee rechthoeken hebt.  Vul op de helft de kipshoarma. Maak ze helemaal dicht met de uiteinden van een vork. 

Leg de pasteitjes op het bakpapier. Klop een ei los en smeer de bovenkant van de pasteitjes in met ei. Dit zorgt ervoor dat ze mooi glanzen. De pasteitjes mogen nu 20 minuten in de oven.

Serveer met knoflooksaus en sambal.

Kipshoarma pasteitjes

Klik hier voor meer hapjes