Pasteitjes met pompoen en kipgehakt

Pasteitjes van bladerdeeg met pompoen en kipgehakt, een tip voor Halloween! Pompoenen zijn niet weg te denken in oktober. Pompoensoep, pompoenrisotto, pompoenstoof, de hele maand staat in het teken van de pompoen. Door Halloween is deze trend alleen maar groter geworden. Pompoenen zijn al lang niet meer alleen een symbool voor Halloween, maar ook een veelzijdige groente met goede voedingswaarde. Tijdens de herfstmaanden zijn de pompoenen in overvloed verkrijgbaar en daar kunnen we lekker mee koken.
Pompoen bevat weinig calorieรซn en is rijk aan essentiรซle vitaminen en mineralen. Een portie pompoen biedt aanzienlijke hoeveelheden vitamine A, C, E en B-vitamines, evenals mineralen zoals kalium en ijzer. De helderoranje kleur van pompoen komt van de carotenoรฏden, waaronder bรจtacaroteen, die fungeren als antioxidanten en kunnen bijdragen aan een gezonde huid en ogen. Pompoen bevat ook vezels, wat gunstig is voor de spijsvertering en kan helpen bij het reguleren van de bloedsuikerspiegel. Bovendien is pompoen een goede bron van foliumzuur, dat belangrijk is voor zwangere vrouwen en de ontwikkeling van de foetus.
Ik kook graag met pompoen en heb al meerdere lekkere recepten met pompoen online staan. Zoals een Marokkaanse pompoenstoof met couscous, of pompoen uit de oven met kip en natuurlijke lekkere pompoensoepjes. Voor Halloween maakte ik dit jaar pasteitjes met pompoen. De Hindoestaanse pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei zijn al jaren een hit bij mij op feestjes. Leuk om voor Halloween hier een variant op de maken, dacht ik. En geslaagd!! Lekker warme bladerdeeg pasteitjes met een vulling van kipgehakt, kerrie, sojasaus en pompoen. Het fijne is dat je de pasteitjes van te voren kunt maken en opwarmen als er visite komt, maar ook koud zijn ze lekker te eten. Hier het makkelijke recept.

Pasteitjes met pompoen en kipgehakt
Equipment
- 1 snijplank
- 1 hapjespan of wok
- 1 bakplaat
- 2 vellen bakpapier
Ingrediรซnten
- 300 gram pompoen
- 350 gram kipgehakt
- 2 el zonnebloemolie
- 1 stuk ui
- 2 tenen knoflook
- 1 el Hindoestaanse masala
- 2 el zoute sojasaus
- 1 stuk bouillonblok
- 20 plakken bladerdeeg
- 1 stuk ei
Instructies
- Pel de ui en versnipper deze.
- Verhit de olie in een hapjespan en schep de Hindoestaanse masala in de pan. Roer goed door.
- Vervolgens voeg je de versnipperde ui toe en fruit de ui 3 min. Pel de knoflooktenen en deze erboven uit. Bak 1 min. mee.
- Schep het gehakt erdoor en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Daarna voeg je de pompoenblokjes toe.
- Schenk nu de sojasaus erbij en verkruimel het bouillonblokje. Bak samen op een hoog vuurtje tot de pompoen zacht wordt. Blijf regelmatig doorroeren.
- Haal de pan van het vuur en laat de vulling daarna goed afkoelen.
- Haal de bladerdeegvellen uit de vriezer en laat los van elkaar ontdooien.
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Bak het rooster of bakplaat en leg hier een vel bakpapier op.
- Halveer de bladerdeegvellen en vul de eerste helft met twee theelepers vulling. Vouw dicht en maak de randjes dicht met een vork. Herhaal dit tot de bakplaat vol is.
- Klop het ei los en bestrijk de pasteitjes met ei.
- Bak de pasteitjes ongeveer 20 minuten in de oven.

Klik hier voor meer recepten met pompoen
Klik hier voor het recept van de pasteitjes met kipgehakt, kerrie en prei