Bloemkoolsoep met gemengde paddenstoel en truffelolie

Bloemkoolsoep met gemengde paddenstoel en truffelolie. Een herfstige seizoenssoep met gemengde paddenstoelen, oer-Hollandse bloemkool en een Italiaans accent met truffelolie. Dit klinkt zalig toch? Ik zag dit recept een hele tijd geleden al voorbij komen bij Flyingfoodie en eindelijk heb ik het gemaakt. Je roostert de bloemkool in de oven. Dit geeft een lekkere, bijna rokerige smaak aan de soep. De soep is helemaal vegan en (plantaardige) room is bij deze soep echt niet nodig. Deze soep is al dik en romig door de bloemkool. Het is makkelijk te maken en ideaal als voorgerecht of lekkere koolhydraatarme lunch. Hier het makkelijke recept.
Klik hier voor het recept van Aloo Gobi soep – Indiase bloemkoolsoep
Voor 4 personen
IngrediΓ«nten
1 grote bloemkool
2 el zonnebloemolie
3 tenen knoflook
4 takjes tijm
1 paddenstoelen bouillonblokje
200 gram gemengde paddenstoelen
1 el zonnebloemolie
4 el truffelolie
Bereiding Bloemkoolsoep met gemengde paddenstoel en truffelolie
Verwarm de oven op 200 graden.
Pak een bakplaat en leg hier een vel bakpapier op. Snijd de bloemkool in roosjes en was goed in een vergiet. Leg de uitgelekte bloemkool op de bakplaat. Risp de blaadjes tijm van de takjes en strooi over de bloemkool. Bak de bloemkool zoβn 20-25 minuten, tot de bloemkool gaar is en de randjes mooi bruin zijn.
Maak 800 ml paddenstoelenbouillon van 1 blokje in een ruime pan. Voeg de geroosterde bloemkool en de takjes tijm toe. Pel de tenen knoflook en snijd in plakken. Breng de soep aan de kook en laat dan 10 minuten koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Is de soep te dik? Voeg dan wat water toe. Voeg naar smaak zwarte peper en zout toe.
Veeg de champignons met een champignonborstel of een velletje keukenpapier schoon. Snijd of scheur de paddenstoelen. Bak in een koekenpan de paddenstoelen in 1 el zonnebloemolie gaar.
Schep de soep in kommen en garneer met de gebakken paddenstoelen en een takje tijm. Schenk per kom 1 el truffelolie omheen.
