15x lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

Oud & Nieuw, het laatste en spectaculairste feest van het jaar. Naast oliebollen en appelbeignets wil je ook wel andere hapjes op tafel hebben. Je bent vaak toch een hele avond en nacht op en daar wil je bij snacken. Als ik aan Oud & Nieuw denk, is mijn avond niet compleet zonder een tafel voor met allemaal lekkers, zoals appelflappen, pasteitjes met kip en pesto of pasteitjes met tonijn, maar ook vega loempia’s, wraps met feta of met kip, gehakttaart of homemade bitterballen.. Noem maar op. Ik heb voor jullie een leuke verzameling gemaakt van lekkere wereldse hapjes die allemaal makkelijk te maken zijn en perfect passen op zo’n feestavond. Wil je vega, kip of vis, je vind het hier. Wat dacht van je van Mediterraanse kaasstokjes met geitenkaas en olijven, of een tandooridip voor je chips. Kijk snel verder voor lekkere hapjes voor Oud & Nieuw. Alvast een hele fijne jaarwisseling.

1.Mini appelflappen met Licor 43

Appelflappen met Licor 4 een oh zo lekkere hapje en zeker niet te ontbreken in de verzameling lekkere hapjes voor Oud & Nieuw. Door  de zoete Licor 43 worden de appel smeuΓ―g en lijken we gekarameliseerd. Licor 43, het bekende Spaanse likeurtje, heeft een zoete volle smaak. De appelflappen zijn echt zo gemaakt. En.. doordat de bladerdeegvellen van plantaardige boter zijn, is het hapje ook nog eens vegan! Het lekkerste zijn de appelflappen als ze net uit de oven zijn. Hier het recept. 

lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

2. Tandooridip voor je chips

De Dip Tandoori voor je chips. Een makkelijke dip voor je chips met tandoorikruiden en koriander met als basis mayonaise. De dip viel gelukkig goed in de smaak. Hier het makkelijke recept.


3. Bruschetta’s met olijven

Bruschetta’s met olijven! De klassieke bruschetta met tomaten, knoflook en basilicum vind ik heerlijk. Maar wist je dat je veel variaties hierop kan bedenken? Hier een recept van bruschetta met olijven. De basis is hetzelfde als de traditionele bruschetta, maar in plaats van basilicum heb ik er wat olijven bij gedaan. Kijk hier dit super makkelijke recept.

4. Wraps met gerookte kipfilet en zongedroogde tomaten

Wraps met gerookte kipfilet, zongedroogde tomaat en rucola is weer zo een leuk en vooral makkelijk hapje. De smaken van de kipfilet en zongedroogde tomaten versterken elkaar en geeft het een Italiaanse twist. De wraps blijven het best plakken als je dit een dag van de voren maakt en in aluminiumfolie wikkelt. Hoef je het de volgende dag alleen maar in stukjes te snijden. Vegatip: vervang de gerookte kipfilet door vegetarische filet van Garden Gourmet. Hier her recept.

https://www.priyalovesfood.nl/bruschettas-met-olijven/

5. Snelle vegetarische loempia’s

Snelle vegetarische loempia’s maken? Dat is echt zo gedaan. Je kan als vulling natuurlijk voor van alles kiezen, maar ik maak het mijzelf nog makkelijker door een zak gesneden snoepgroente te gebruiken. Even opbakken met een lekker sausje en rollen maar. Er zit ook geen ei in, dus de loempia’s zijn vegan. Hier het recept.  

6. Vegetarische Oesterzwam bitterballen

Vegetarische bitterballen van oesterzwam zelf maken. EΓ©n ding, ik had nog nooit bitterballen gemaakt en wist dat het nog best moeilijk is. Maar.. gewoon proberen toch? Het was ff veel werk, want ik wilde er gelijk 50 maken. Het resultaat? Echt een heerlijke crispy bitterbal met een romige vulling met een goede bite van de oesterzwammen. Een voordeel, je bent even bezig, maar dan heb je een goede voorraad in je vriezer. Hier het recept.

Vegetarische Oesterzwam bitterballen

7. Mediterraans kaasstokjes met geitenkaas, pikante peper en olijven

Mediterrraans kaasstokjes, met geitenkaas, zoet-pikante peper en een olijf, De bekende Hollandse kaasstokjes kennen we allemaal wel . Een lekker simpel hapje met kaas, augurk en zilverui. Ik heb hier een Mediterraanse evariant op bedacht met een pikante peper, olijven en geitenkaas . Dit is uiteraard net zo makkelijk en kleurrijk. Hier het recept.

8. Mini kipspiesjes met sojasaus

Deze mini kipspiesjes gemarineerd is sojasaus zijn een perfect hapje voor een feestje of tapasavond. De kipspiesjes zijn gemakkelijk te maken, heerlijk en ze zien er ook nog een schattig uit.  Door de kippendijfilet is zijn de kipstukjes lekker mals, spies ze aan prikkertje en smullen maar. Een supersnel hapje wat echt iedereen lekker vindt. Hier het recept.

9. Ansjovis- komkommer- olijf-stokjes

De ansjovis-komkommer-olijf-stokjes. Nog een Mediterraanse variatie op de Hollandse kaas-augurk-stokjes. Je hebt hier maar 4 ingrediΓ«nten voor nodig. Veel mensen vinden ansjovis sterk om zo los te eten. De combinatie van het stokje met de frisse komkommer en zoete tapenade zorgt ervoor dat je de sterke smaak van ansjovis snel geneutraliseerd wordt. Het is dan ook het lekkerst om het hele stokje in 1x te eten. Je kunt het prima van te voren te maken en gemakkelijk bij te maken. Hier het recept.

10. Kipgehaktballetjes met truffelmayonaise

Kipgehaktballetjes zijn altijd lekker als borrelhapje. Je kan ze kopen, maar het is ook heel makkelijk om dit zelf te maken. Ze zijn dan vaak nog gezonder en je kan qua smaak toevoegen wat je zelf wilt. Ik vind het heerlijk om gehaktballetjes te dippen in een sausje. Neem bijvoorbeeld truffelmayonaise. Hier het recept.

11. Zelfgemaakte Spaanse aioli

Zelfgemaakte Spaanse aioli. Letterlijk vertaald is dit knoflookolie, maar eigenlijk is een smeersel van mayonaise en knoflook. Lekker met een stokbroodje, tortilla of gewoon bij een barbecue Ik heb het recept van mijn zus geleerd. Wij hebben ons eigen voorkeur hebben voor de dikte, dus ze zijn totaal verschillend, maar zeker even lekker! Mijn vriendinnen zijn gek op mijn aioli. Bij elke borrel of etentje bij mij thuis moet ik dit maken. Na meerdere verzoeken om het recept nogmaals door te geven. Hier het recept.

12. Gehakttaart van kipgehakt

Gehakttaart van kipgehakt. Mijn moeder maakt altijd met feestjes of als er visite kwam dit heerlijke hapje. Gehakttaart noemen we het. Het is een mengsel van kipgehakt, gedroogde kruiden, sojasaus, ei en paneermeel. Goed mengen en bakken in de oven. Ik denk dat het een Indonesische achtergrond heeft vanwege de ketjap, sambal oelek en nasikruiden. 
Je kan dit gerecht prima een avond van de te voren maken, omdat het lekker is om koud te eten. Hier deel ik het recept.

13. Pasteitjes met tonijn en mais

Pasteitjes met tonijn en mais. Een lekker bladerdeeghapje gevuld met tonijn uit blik, mais, rode ui en sambal. Dit bladerdeegpakketje is makkelijk te maken, omdat je maar 6 ingrediΓ«nten nodig hebt en het is ook nog eens snel klaar. Je kan de pasteitjes prima een paar dagen bewaren en voor het eten even in de oven oppiepen, dan zijn ze net als vers. Hier het recept.

14. Wraps met zongedroogde tomatentapenade en feta

Mediterraanse Wraps met zongedroogde tomaat tapenade en feta. Dit leuke hapje is in 15 minuten klaar, makkelijk en je hebt maar 4 ingrediΓ«nten nodig.  Je kan dit prima een avond van te voren voorbereiden. Klik hier voor het recept.

15. Pasteitjes met pesto-kip en (vegan)kaas

Mediterraanse pasteitjes met kipfilet, pesto arrabbiata en (vegan)kaas. Dit hoort ook de bij lekkere hapjes voor Oud & Nieuw. Sommige noemen het zelfs een pizzapasteitje, door de smaken van pesto en kaas. Het is zoals de meeste recepten van mij makkelijk te maken en snel klaar. Klik hier voor het recept.

lekkere hapjes voor Oud & Nieuw

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks