Zelfgemaakte Spaanse aioli

Zelfgemaakte Spaanse aioli. Letterlijk vertaald is dit knoflookolie, maar eigenlijk is een smeersel van mayonaise en knoflook. In Spanje krijg je het overal bij de tapas. Lekker met een stokbroodje, tortilla of gewoon bij een barbecue (ik smeer het zelfs op mijn vlees als sausje). Ik heb het recept van mijn zus geleerd. Wij hebben ons eigen voorkeur hebben voor de dikte, dus ze zijn totaal verschillend, maar zeker even lekker! Mijn vriendinnen zijn gek op mijn aioli. Bij elke borrel of etentje bij mij thuis moet ik dit maken. Na meerdere verzoeken om het recept nogmaals door te geven, hier op de blog. Lekker met Spaanse tortilla. Hier het recept voor de Zelfgemaakte Spaanse aioli.ย 

Ingrediรซnten

5 el mayonaise
2 tenen knoflook
2 el olijfolie
1 tl zwarte peper
1 tl mosterd

Bereiding Zelfgemaakte Spaanse aioli

Schep de mayonaise in een grote kom. Pers de knoflook met een knoflookpers uit boven de mayonaise. Schep de mosterd erbij en giet de olijfolie erbij. Voeg nog een schepje zwarte peper toe en meng dit goed door elkaar. Het hangt ervan af hoe dik je de aioli wilt hebben. Als je het wat dunner wilt hebben, voeg je wat meer olijfolie toe. Proef de aioli en voeg naar behoefte wat zout toe.

Zelfgemaakte Spaanse aioli is prima in een bakje +/- 3 dagen in de koelkast te bewaren.

Zelfgemaakte Spaanse aioli

Klik hier voor het recept van Homemade Libanese Hummus

Dit artikel bevat mogelijk affiliatelinks