Thaise Tom Yum Kung soep

Thaise Tom Yum Kung soep is een heldere, kruidige en slanke soep met garnalen. Je trekt een bouillon van sereh (citroengras), laos, knoflook en chilipeper. De basisingrediรซnten zijn hetzelfde als van de Tom Kha Kai soep (Thaise kippensoep met kokosmelk), alleen gaat hier geen kokosmelk en kip in. Verder voeg je nog wat smaakmakers toe. De soep vulde ik met shiitake en oesterzwammen en maak af met een verse bos koriander. Heerlijk deze soep. Deze koolhydraatarme soep is lekker als voorgerecht of slanke lunch. Hier het makkelijke recept.
Voor 4 personen
Ingrediรซnten
2 stuks sereh
2 groente bouillonblokjes
2 tenen knoflook
5 cm verse laos (of gember)
3 limoenblaadjes
1 rode chilipeper
1 tl Sriracha saus
2 el vissaus
1 el lichte sojasaus
16 grote gepelde garnalen
10 stuks shiitake
10 stuks oesterzwammen
Een bos koriander
Bereiding Thaise Tom Yum Kung soep
Zet een pan op het vuur met 1 liter water en als het water kookt gooi er twee groentebouillonblokjes bij. Was en kneus de verse sereh en voeg ook toe. Daarna gooi je de limoenblaadjes er ook bij. Rasp de laos erboven en schep ook de sriracha, vissaus en sojasaus erbij.
Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijst en snijd fijn. Pel de tenen knoflook en kneus deze. Voeg de chilipeper en knoflook toe aan de bouillon. Laat de soep 15 minuten sudderen. Daarna voeg je de garnalen erbij.
Scheur de oesterzwammen en snijd de shiitake in plakjes en roer door de soep. Na 10 minuten in de soep gaar.
Hak de verse koriander fijn en strooi per bord over de soep.
