Zalmshoarma met couscous en geroosterde paprika

Zalmshoarma met couscous, geroosterde paprika en feta is een heerlijk en makkelijk gerecht. Ik proefde voor het eest zalmshoarma uit het vispakket van FreshlyFish en was direct verkocht. Ik kreeg laatst van Taste Rueda & Vis een heerlijke pakket met diverse vispaketten van FreshlyFish en Taste Rueda Verdejo wijn. Dit om te inspireren vis met Rueda Verdejo te combineren. Zalmshoarma is blokjes zalmfilet met shoarma kruiden, wat een top idee! Dit kun je zo kopen, maar ook heel gemakkelijk zelf maken. Rooster ondertussen reepjes paprika in de oven en serveer met couscous en feta. Smullen maar! Hier het recept. In 20 minuten op tafel. 

Voor 2 personen

Ingrediënten


300 – 400 gram zalmfilet
3 paprika’s
2 tl shoarmakruiden, klik hier hoe je zelf shoarmakruiden maakt 
100 gram couscous
1 el olijfolie
100 gram feta

Bereiding Zalmshoarma met couscous en geroosterde paprika

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snijd de paprika’s in smalle repen. Pak een bakplaat, leg hier een velletje bakpapier op en leg de paprika’s hierop. Besprenkel met olijfolie en laat 20 minuten in de oven roosteren.

Weeg de couscous af in een kom en voeg 200 ml kokend water doe. Leg een bord erop zodat de kom gesloten is. Laat de couscous 5 minuten stomen.

Snijd de zalmfilet in blokken en meng met de shoarmakruiden. Pak een wok of koekenpan en schenk hier olijfolie in. Bak de zalmfilet kort tot de buitenkant rondom gaar is. 

Serveer een bord couscous, de paprika’s en zalmfilet. Verkruimel de feta over de paprika’s. Eet smakelijk!

Zalmshoarma met couscous en geroosterde paprika

Klik hier voor meer recepten met zalm

Klik hier voor meer recepten met couscous