Pasteitjes met pesto-kip en (vegan)kaas

Pasteitjes met kip pesto en (vegan) kaas.  Zoals jullie misschien wel eerder hebben gezien ben ik gek op hapjes en vooral op pasteitjes. We hebben een favoriet familierecept met kipgehakt en kerrie, maar ook de vegetarische pasteitjes met kerrie, en met tonijn doen het goed.  Nu heb ik een Mediterraanse variant bedacht met kipfilet, pesto arrabbiata en (vegan)kaas. Heel lekker bij de borrel en op feestjes. Sommige noemen het zelfs een pizzapasteitje, door de smaken van pesto en kaas. Het is zoals de meeste recepten van mij makkelijk te maken en snel klaar. Ben je benieuwd naar het recept? Lees snel verder.

Ben je niet allergisch, dan kun je uiteraard gewoon jonge kaas gebruiken. WIl je dit recept vega maken? Probeer dit met kip van de Vegetarische Slager.

Voor 20 pasteitjes

Ingrediënten:

1 pak bladerdeeg, à 10 vellen
1 kipfilet
½ potje Pesto Arrabbiata (vegan te koop bij AH, Coop en Plus)
2 plakken (vegan) kaas
1 paar takjes peterselie
1 ei

Bereiding Pasteitjes met kip pesto en (vegan) kaas

Haal de bladerdeegvellen uit de verpakking en leg deze op een grote snijplank om een beetje te ontdooien. 15 minuten is al voldoende.

Snijd ondertussen de kipfilet in hele kleine stukjes. Hoe fijner, hoe lekkerder. Marineer vervolgens de kipstukjes met de pesto arrabbiata en roer dit goed door elkaar. Ik Pak een koekenpan en schenk hier 1 El zonnebloemolie in. Bak de kip tot het vast is. Laat dit even afkoelen.
Hak de peterselie fijn en leg dit in een bakje. Verwarm de oven op 175 graden.
Pak een rooster van de oven en bekleed dit met bakpapier.

Het vullen van de pasteitjes doen we als volgt. Zorg dat je kip, kaas en peterselie bij de hand hebt.
Halveer een plak bladerdeeg met een scherp mes. Vul de helft met volle theelepel kip, strooi wat peterselie erover en scheur een stukje ter grootte van de vulling kaas en leg dit op de vulling. Sluit het pasteitje en druk met een klein vorkje en pasteitjes dicht. Leg de pasteitjes op het bakpapier op het rooster. Herhaal dit tot alle pasteitjes gevuld zijn.

Klop een ei los met een vork en bestrijk de pasteitjes met een keukenkwast met het eimengsel. Dit zorgt ervoor dat de pasteitjes gaan glanzen.

Plaats het rooster in het midden van de oven en laat ze +/- 15 minuten in de oven bakken.

Laat het even afkoelen voordat je een hap neemt, de kaas kan heet zijn!

Tip: wil je de pasteitjes de volgende dag ook eten? Piep ze dan even op in de oven 150 graden, 7 minuten of 2 minuten airfryer.

Klik hier voor meer lekkere bladerdeegpasteitjes

Dit artikel bevat mogelijk affiliate links