Mini appelflappen met Licor 43

Mini appelflappen met Licor 43. Wie is er niet gek op appelflappen? Met Oud & Nieuw zeker niet te ontbreken, maar ook de rest van het jaar lekker. Appelflappen met Licor 43 zijn nog lekkerder. Door  de zoete Licor 43 worden de appel smeuïg en lijken we gekarameliseerd. Licor 43, het bekende Spaanse likeurtje, heeft een zoete volle smaak. De appelflappen zijn echt zo gemaakt. En.. doordat de bladerdeegvellen van plantaardige boter zijn, is het hapje ook nog eens vegan! Het lekkerste zijn de appelflappen als ze net uit de oven zijn. Hier het recept.

Voor 40 mini appelflappen

Ingrediënten

3 grote jonagold appels
3 tl kaneel
20 gram suiker
2 pakjes regular bladerdeeg
20 ml Licor 43

Bereiding Mini appelflappen met Licor 43

Verwarm de oven voor op 200 graden. 

Haal de bladerdeeg uit de vriezer en leg het vel voor vel op een snijplank om een beetje te ontdooien.

Schil de appels en snijd in kleine blokjes, hoe fijner hoe beter. Leg de appels in een mengkom. Meng de stukjes appel met 12 gram suiker, kaneel en de Licor 43. 

Snijd de bladerdeegvellen diagonaal door de helft. Vul met ongeveer 0,5 el appels. Leg de appelflappen op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Alle de bakplaat vol is, strooi je suiker over de appelflappen. 

Plaats de appelflappen ongeveer 12- 15 minuten in het midden van de oven.

Mini appelflappen met Licor 43
Mini appelflappen met Licor 43

Klik hier voor meer bladerdeeghapjes