Snelle vegetarische loempia’s

Snelle vegetarische loempia’s maken? Dat is echt zo gedaan. Je kan als vulling natuurlijk voor van alles kiezen, maar ik maak het mijzelf nog makkelijker door een zak gesneden snoepgroente te gebruiken. Even opbakken met een lekker sausje en rollen maar.
Er zit ook geen ei in, dus de loempia’s zijn veganistisch.  

Voor +/- 20 loempia’s

Ingrediënten

1 pak loempiavellen van 150mm
1 pak gesneden Fijne soepgroente, 400 gram
3 el ketjap manis
2 el zonnebloemolie
1 groente bouillonblok

Bereiding

Ontdooi de loempiavellen ook 1 nacht van te voren in de koelkast. Ben je dat vergeten, dan is het ook in één uurtje op kamertemperatuur ontdooid.


Bak ik een hapjespan de soepgroente in zonnebloemolie. Als de groente zacht wordt, schenk je de ketjap manis erover. Verkruimel het bouillonblokje er roer dit erdoor. Laat de groente afkoelen.
Nu beginnen we met het rollen van de loempia’s. Pak een klein kommetje met water.  Hoe? Pak voorzichtig een loempiavel van de stapel en leg dit op een grote snijplank. Leg de loempia in een ruit en plaats op de onderkant van de ruit de vulling. Ongeveer een eetlepel is voldoende. Niet teveel vulling, anders krijg je het mooi gerold.

Rol de loempia dicht. Je rolt de flap aan de onderkant over de vulling, de linker-en rechter zijkant vouw je naar binnen en rol de rest strak tot het einde. Plak het eindpunt vast met een beetje water.

Je kan de loempia’s gelijk bakken of invriezen.

Klik hier voor meer vegetarische recepten