Kipgehaktballetjes met truffelmayonaise

Kipgehaktballetjes zijn altijd lekker als borrelhapje. Je kan ze kopen, maar het is ook heel makkelijk om dit zelf te maken. Ze zijn dan vaak nog gezonder en je kan qua smaak toevoegen wat je zelf wilt. Ik vind het heerlijk om gehaktballetjes te dippen in een sausje. Neem bijvoorbeeld truffelmayonaise. Hier het recept voor de kipgehaktballetjes met truffelmayonaise.


Ingrediënten

300 gram kipgehakt
1 rode ui
4 el zonnebloemolie
1 bouillonblok
1 potje truffelmayonaise (bijv. Jean-Baton)

Bereiding

Snipper de rode ui fijn. Meng dit door het kipgehakt. Verkruimel het bouillonblokje boven het gehakt en meng dit er ook goed doorheen.

Pak een hapjespan en schenk hier de zonnebloemolie in.Pak een eetlepel en neem een volle schep gehakt van de lepel in je hand. Rol hier een gehaktballetje van.
Als het vet heet is bak je de balletjes in de olie. Als de gehaktballetjes rondom mooi bruin zijn, schep je ze op een bord met 2 velletjes keukenrol. Hier kan het vet afdruipen.

Schep de balletjes in een mooie schaal en leg wat truffelmayo als dip erbij.