Gehakttaart van kipgehakt

Gehakttaart van kipgehakt. Mijn moeder maakt altijd met feestjes of als er visite kwam dit heerlijke hapje. Gehakttaart noemen we het. Het is een mengsel van kipgehakt, gedroogde kruiden, sojasaus, ei en paneermeel. Goed mengen en bakken in de oven. Het is afgeleid van een Indisch gerecht door het gebruik ketjap, sambal oelek en kurkuma.

Je kan dit gerecht prima een avond van de te voren maken, omdat het lekker is om koud te eten. Wij zijn er nog steeds dol op en elk feestje staat dit weer op tafel.  Hier deel ik het recept. 

Ingrediënten

1 kg (kip)gehakt
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl gehaktkruiden Verstegen
2 tl sambal oelek
1 ei
1 el paneermeel
3 el zoute ketjap
1 bouillonblokje

Bereiding Gehakttaart van kipgehakt

Verwarm de oven voor 160 graden.

Bak een grote mengkom en meng het gehakt en alle andere ingrediënten door elkaar met een vork en lepel. Schep dit alles in lage bakblik. Je hoeft deze niet in te vetten, omdat er al voldoende vet uit het gehakt en de ketjap komt. Verdeel de gehakt met een vork gelijkmatig over de bakblik. Doe de bakblik 40 minuten in de oven. Wanneer de gehakttaart klaar is, giet je voorzichtig al het vocht af. Laat de gehakttaart in de bakblik goed afkoelen. Dit moet minimaal een uur.

Maak je de gehakttaart een dag van te voren, bewaar het in de koelkast.

Snijd de gehakttaart voor het serveren in blokjes. Als garnering kun je er een olijf opprikken.

 

Klik hier voor meer recepten met kipgehakt