Gehakttaart van kipgehakt

Gehakttaart van kipgehakt. Mijn moeder maakt altijd met feestjes of als er visite kwam dit heerlijke hapje. Gehakttaart noemen we het. Het is een mengsel van kipgehakt, gedroogde kruiden, sojasaus, ei en paneermeel. Goed mengen en bakken in de oven. Het is afgeleid van een Indisch gerecht door het gebruik ketjap, sambal oelek en kurkuma.
Je kan dit gerecht prima een avond van de te voren maken, omdat het lekker is om koud te eten. Wij zijn er nog steeds dol op en elk feestje staat dit weer op tafel. Hier deel ik het recept.
Ingrediënten
1 kg (kip)gehakt
2 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
1 tl komijn
2 tl gehaktkruiden Verstegen
2 tl sambal oelek
1 ei
1 el paneermeel
3 el zoute ketjap
1 bouillonblokje
Bereiding Gehakttaart van kipgehakt
Verwarm de oven voor 160 graden.
Bak een grote mengkom en meng het gehakt en alle andere ingrediënten door elkaar met een vork en lepel. Schep dit alles in lage bakblik. Je hoeft deze niet in te vetten, omdat er al voldoende vet uit het gehakt en de ketjap komt. Verdeel de gehakt met een vork gelijkmatig over de bakblik. Doe de bakblik 40 minuten in de oven. Wanneer de gehakttaart klaar is, giet je voorzichtig al het vocht af. Laat de gehakttaart in de bakblik goed afkoelen. Dit moet minimaal een uur.
Maak je de gehakttaart een dag van te voren, bewaar het in de koelkast.
Snijd de gehakttaart voor het serveren in blokjes. Als garnering kun je er een olijf opprikken.

Kavita
Bedankt voor dit recept!
Nou die ga ik zeker proberen!
Keep you posted!
Kus Kavita💋
Priya
Zeker doen. Valt altijd goed in de smaak bij familie en vrienden. Ik hoor wel of het gelukt is! Succes.
Nicole
Ik heb dit recept aan mijn moeder gegeven. Ze heeft het vorige week gemaakt, wat een succes! Heerlijke combi van kruiden!
Priya
Dankjewel Nicole! Blij dat het een succes was!
Gerry Deurloo
Hoe groot is het bouillonblokje, voor halve of hele liter. Kipbouillon?
Priya
Hi Gerry, ik gebruik altijd een bouillonblokje voor een halve liter. Lidl huismerk of Maggi.
Rita
Hoi, koop je het gehakt of maak je het zelf van kipfilet of kipdij?
Priya
Ik koop het gehakt gewoon in de supermarkt of bij de slager. Je kunt het natuurlijk ook zelf maken.