Pasteitjes met tonijn en mais

Pasteitjes met tonijn en mais. Een lekker bladerdeeghapje gevuld met tonijn uit blik, mais, rode ui en sambal. Dit bladerdeegpakketje is makkelijk te maken, omdat je maar 6 ingrediënten nodig hebt en het is ook nog eens snel klaar. Ideaal voor een feestje, lunch of als traktatie. Je kan de pasteitjes prima een paar dagen bewaren en voor het eten even in de oven oppiepen. Dan zijn ze net als vers.

Ingrediënten

1 pak bladerdeeg
1 blikje tonijn op water
1 klein blikje mais
1 rode ui
2 tl sambel oelek
1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Begin met het versnipperen van de rode ui. Lek vervolgens de tonijn goed uit en doe dit ook bij de mais. Meng de tonijn, mais, rode ui snippers en sambal oelek goed door elkaar.

Snijd de bladerdeegvellen over de lengte door de helft. Vul de halfjes met aan de onderkant de vulling en vouw de bovenkant eroverheen. Met een vork duw je de pasteitjes op de randjes dicht.

Plaats de pasteitjes op een bakpapiertje op het rooster. Klop het ei los en bestrijk het met een keukenkwast op de bovenkant van de pasteitjes. Het ei zorgt ervoor dat de pasteitjes een glanzend laagje krijgen. De tonijnpasteitjes kunnen nu 30 minuten in de oven.

Klik hier voor meer recepten voor pasteitjes