10x lekkere en makkelijke airfryer recepten

De airfryer – ik ben er gek op! Ik gebruik hem bijna dagelijks en ontdek steeds meer lekkere en makkelijke airfryer recepten die ik ermee kan maken. Maar wat kun je er eigenlijk allemaal in bereiden? Die vraag krijg ik regelmatig van vrienden en collega’s. Nou… bijna alles!
Van knapperige kippenvleugels en perfect geroosterde groenten tot sappige gemarineerde kipstukjes en afbakbroodjes die in slechts vijf minuten heerlijk krokant zijn. Zelfs een stukje zalm kun je er perfect in garen. Vooral voor kleine gerechten voor één of twee personen is de airfryer ideaal! Kies hier uit een grote selectie airfryers.

Voordelen van de Airfryer
De airfryer heeft veel voordelen ten opzichte van een gewone oven:
- Snelle opwarming – Je hoeft niet lang te wachten voordat je aan de slag kunt.
- Eenvoudig in gebruik – Plaats je ingrediënten erin, stel de temperatuur en tijd in, en soms halverwege even schudden. Verder hoef je niets te doen!
- Automatische uitschakeling – In tegenstelling tot een traditionele oven schakelt de airfryer zichzelf uit wanneer de tijd verstreken is.
- Makkelijk schoon te maken – Met bakpapiervelletjes of een siliconen mandje blijft je airfryer schoon en kun je alles eenvoudig in de vaatwasser zetten.
- Niet alleen koken, maar ook opwarmen – Bladerdeeghapjes, pizzapunten en andere snacks zijn binnen enkele minuten weer heerlijk warm en knapperig.
Lekkere en makkelijke airfryer recepten
Ik deel graag de leuke gerechten die je met gemak in de airfryer. Hieronder vind je de verzameling van lekkere en makkelijke airfryer recepten.
1. Gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn
Heerlijke gemarineerde vleugels die je lekker kunt grillen in de oven, barbecue of airyfer. Ik marineer mijn vleugels het liefst in sojasaus, zo lekker smaakvol. Wist je dat een paar takjes verse rozemarijn hier uitstekend bij passen? Een combi die ik niet snel zelfs zou bedenken, maar mijn moeder maakte dit regelmatig. Echt smullen was het. Lekker met rijst, maar ook super lekker als hapje. Deze gemarineerde vleugels met sojasaus en rozemarijn wil je zo kluiven. In plaats van in de oven kun je de vleugels op 180 graden en 20 minuten in de airfryer bakken. Hier het recept van de gemarineerde kippenvleugels in sojasaus met rozemarijn.

2. Maiskolf uit de airfryer
Maiskolf uit de airfryer, heb jij dat weleens op? Een maiskolf is een lekker en vooral zomers hapje. Lekker om je tanden in de zetten! Met of zonder boter erop, of zoals ik graag doe, met zelfgemaakte (vegan) kruidenboter met bieslook en peterselie. Maiskolf kende ik gekookt of van de barbecue of gedroogd als popcorn. Maizena wordt ook van maïsmeel gemaakt Je kunt een maiskolf kun je ook gewoon grillen of in de airfryer bakken. Het is makkelijk te maken en kan je makkelijk op elk moment maken. Hier het makkelijke recept van de maiskolf uit de airfryer.

3. Gevulde paprika met kipgehakt
Een lekker, makkelijk en gezond maaltje. Dit populaire gerecht is afgeleid van de Turkse en Griekse dolma’s of Sarma. Dolma betekent eigenlijk gevulde groente, dus ook aubergine, courgette en de paprika’s. Ik let regelmatig op mijn voeding en koolhydraatarm en dan zijn gevulde groente perfect! Ik vind het lekker als de groente echt zacht is, dus ik bak het eerst 20 minuten zonder vulling en daarna nog 15 minuten met vulling. Ipv in de oven, doe je het 15 minuten in de aifryer op 180 graden. Hier het makkelijke recept van de gevulde paprika met kipgehakt.

4. Aardappelen uit de oven met rozemarijn
zijn ontzettend lekker met rozemarijn uit de oven. Ik kies dan het liefst voor aardappelen met schil, zoals de Opperdoezer Ronde aardappelen. Deze aardappel staat bekend om zijn unieke smaak, romige textuur en delicate schil, en wordt beschouwd als een ware delicatesse. Dus zonde de schil eraf te halen.Lekker bij de barbecue of met kerst als onderdeel van het hoofdgerecht. In de airfryer op 180 graden, 15 minuten. Kijk hier voor het makkelijke recept van Aardappelen uit de oven met rozemarijn.

5. Gemarineerde crispy kippenvleugels uit de oven
Dit receptje is zo lekker simpel. Marineer de kippenvleugels met sojasaus en lekkere kruiden en smullen maar. Als je het een dag van te voren marineert, is de smaak beter ingetrokken en zijn de vleugels nog lekkerder. Je maakt ze in de oven en je hebt er geen omkijken naar. Tasty als snack of bij Surinaamse nasi , Surinaamse bami, witte rijst of een lekkere couscous salade. Je kan dit natuurlijk ook op de barbecue doen i.p.v. in de oven, ook erg lekker. In de airfryer bereid je deze op 180 graden en plaats 20 minuten. Hier het makkelijke recept van de Gemarineerde crispy kippenvleugels uit de oven.

6. Geroosterde groente met ras el hanout
Geroosterde groente met ras el hanout, uit de oven, airfryer of van de barbecue. Dit is een perfect bijgerecht bij de barbecue, couscous of als vulling voor een salade. Ik heb geen barbecue meer zonder dit gezonde groentegerecht. Een flinke schaal met aubergine, courgette, en paprika en rode uien gemarineerd in olijfolie en ras el hanout. Roosteren op de barbecue of oven en smullen maar. De kaneel in dit kruidenmengsel zorgt voor een lekkere smaak met de aubergine en past daardoor perfect bij kip en lamsvlees. In de airfryer, 180 graden, 15 minuten. Tussendoor wel even husselen. Lees hier het makkelijke recept van de Geroosterde groente met ras el hanout.

7. Teriyaki zalm uit de airfryer
Teriyaki zalm is wel één van de bekendste Japanse visgerechten. Dit lekkere stukje vis kun je ook heel gemakkelijk thuis bereiden. Marineer de zalmfilet met verse gember, knoflook en Teriyakisaus. Teriyakisaus is een mengsel van onder andere soja, suiker en rijstwijn. Je kunt de Teriyakisaus kopen in de supermarkt of toko. Ik gaarde deze zalm langzaam in de oven op een lage temperatuur. Bereiding in de airfryer op 150 graden en 18 minuten. Op deze manier wordt de langzaam gaar, maar niet droog. Heerlijk bij simpele Chow Mein, nasi of met witte rijst. Hier het makkelijke recept Teriyaki zalm.

8. Marokkaanse kippenvleugels met saffraan en koriander
Een heerlijk en makkelijk gerechten wat je zo in de oven bereidt. De Marokkaanse keuken is zo goed door de diversiteit aan veel kruiden. Deze kippenvleugels marineer je met saffraan, gemberpoeder, kurkuma, komijn en verse koriander. Stukjes paprika erbij en roeren maar. Geïnspireerd op mijn recept van kipspiesjes met Marokkaanse marinade. Daarna grill je de vleugels in de oven, of in de aifryer. Zet je airfryer op 180 graden en bak 20 minuten. Heerlijk met verse couscous, brood of rijst. Hier het makkelijke recept van de Marokkaanse kippenvleugels met saffraan en koriander.

9. Gehakttaart van kipgehakt
Mijn moeder maakt altijd met feestjes of als er visite kwam dit heerlijke hapje. Gehakttaart noemen we het. Het is afgeleid van een Indisch gerecht door het gebruik ketjap, sambal oelek en kurkuma. Je kan dit gerecht prima een avond van de te voren maken, omdat het lekker is om koud te eten. Het is een mengsel van kipgehakt, gedroogde kruiden, sojasaus, ei en paneermeel. Goed mengen en bakken in de oven. In de airfryer op 180 graden, bak 15 minuten, dek af met folie en bak nog 15 minuten. Wij zijn er nog steeds dol op en elk feestje staat dit weer op tafel. Hier deel ik het recept van de Gehakttaart van kipgehakt.

10. Kip teriyaki met paprika
Een lekker en makkelijk gerecht wat binnen een kwartier op tafel staat. Teriyakisaus is één van de populairste woksausjes die wij uit de Japanse keuken kennen. Deze, wat zoete, saus is lekker met van alles, groente, kip, vis, noem maar op. Ik maakte eerder al Zalm teriyaki uit de oven, gehaktballetjes met teriyaki en kippenvleugels met teriyakisaus. Voor dit gerecht marineerde ik kippendijfilet en stukjes paprika met teriyakisaus. Voor de kleur voegde ik nog wat extra donkere sojasaus voor de kleur toe en voila! Je kunt het wokken of in de airfryer. Leg in een siliconen bakje, verwarm de airfryer op 180 graden en bak 25 minuten. Hier het makkelijke recept van Kip teriyaki met paprika.

Een heerlijke verzameling van lekkere en makkelijke airfryer recepten.










