Kip met paddenstoelen in Chinese oestersaus 

Kip met paddenstoelen in Chinese oestersaus. Regelmatig eten wij bij de Kantonese Chinees en bestel ik soms de kip met Chinese champignons bestellen. Een lekker wokgerecht met grote shiitakes in een dikke saus. De kip is zacht en de champignons hebben een goede vlezige bite. Ik ben dol op paddenstoelen. 

Wist je  dat je paddenstoelen moet je nooit met water wassen, maar alleen schoonvegen met een keukenpapiertje of een champignonborstel. Door het wassen zuigt de paddenstoel zich vol met met water, waardoor het smaak verliest, zonde dus. Paddenstoelen hebben een stevige en vlezige structuur. Hierdoor zijn het ook perfecte vleesvervangers. Ik gebruikte het dit keer bij de kip.

Geïnspireerd op het gerecht kip met Chinese champignons ging ik aan de slag met de oesterzwammen, shiitakes, kastanjechampignons en bundelzwammen van Oakfield paddenstoelen voor de #paddenstoelenzomerchallenge. Dit gerecht staat in 20 minuten op tafel en is om te smullen. Lekker met rijst of Chinese Chow Mein. Hier het makkelijk recept.  

Voor 2-3 personen

Ingrediënten

350 gr kippendijfilet
1 grote ui
2 tenen knoflook
100 gr kastanjechampignons
100 gr oesterzwammen
100 gr shiitake
50 gr bundelzwammen
2 el oestersaus
1 el lichte Chinese sojasaus
1 tl gemberpoeder
1 tl maizena
2 el zonnebloemolie
3 stengels bosui

Bereiding Kip met paddenstoelen in Chinese oestersaus 

Snijd de kippendijfilet in smalle reepjes en leg apart. 

Begin met het pellen van de uien en tenen knoflook. Hak de uien fijn. Vervolgens schenk je in een wok de zonnebloemolie en als de olie heet is voeg je de uiensnippers toe. Pers de knoflook erboven uit met een knoflookpers of hak fijn en voeg toe. Voeg de kip toe en bak rondom bruin.

Ondertussen veeg je de paddenstoelen schoon en snijd deze in plakken. De oesterzwammen kun je scheuren. Voeg de paddenstoelen toe en bak mee. 

Vervolgens voeg je de gemberpoeder, oestersaus en Chinese lichte sojasaus toe. Roer nogmaals door. Daarna voeg de maizena toe. Dit zorgt ervoor dat de saus indikt. 

Als laatst snijd de bosui in ringen. Als het gerecht klaar is strooi je de bosui erover. 

Kip met paddenstoelen in Chinese oestersaus

Klik hier voor meer recepten met oesterzwammen

Klik hier voor meer recepten met champignons